KRO op zoek naar draagmoeder

De KRO werkt aan een nieuw programma met de werktitel ‘De Vijf Gezichten Van…’. In iedere aflevering duikt presentatrice Sofie van den Enk (o.a. van de Rekenkamer) in een onderwerp en belicht vijf kanten van dit thema. De beleving en eigen ervaring van Sofie met dit onderwerp vormt de rode draad in het programma.

In de eerste aflevering staat het thema ‘zwangerschap’ centraal. Sofie van den Enk is momenteel zelf hoogzwanger (37 weken). Zij laat haar beleving van haar eigen zwangerschap zien tot aan de bevalling toe.

In het programma ontmoet Sofie o.a. een tienermoeder, hoogzwanger, die diverse moeilijkheden heeft overwonnen en deelt haar zwangerschapservaringen met Sofie. Sofie is 15 jaar ouder en kan met bewondering kijken naar hoe voorbereid deze tienermoeder al is op de komende periode.

Een andere ontmoeting die Sofie heeft is met een 15 jaar oudere vrouw die zwanger is van haar 11e kindje. Hoe is het om een groot gezin te runnen, hoe ervaart deze vrouw de zwangerschap, hoe bereidt zij zich voor op het nieuwe kindje, heeft zij tips voor Sofie?

Voor een andere lijn in het programma zijn we op zoek naar een draagmoeder die op dit moment ook zwanger is en met Sofie wil praten over haar ervaringen. De KRO begrijpt de gevoeligheid van het onderwerp en wil daarom ook graag helder zijn in de aanpak van het programma. Het is geen documentaire, maar het betreft een item van zo’n 8 minuten waarin we vooral de vrouwen vanuit hun kracht willen laten zien.

Daarnaast zou een vrouw die op dit moment hoogzwanger is van een drieling een mooie aanvulling zijn op het programma.

Gezien de zwangerschap van Sofie is enige haast geboden: de opnames zullen dan ook plaatsvinden vanaf volgende week.

Heb je interesse om deel te nemen aan dit programma, stuur dan vrijblijvend je naam en contactgegevens naar Marjolein Gromminger van Freya ([email protected]). Zij zorgt ervoor dat de gegevens bij de KRO terecht komen.

Bron: Freya

Lees ook:Tweede kind Ruben Nicolai
Lees ook:Themadag Samen Verder
Lees ook:Oproep: kind gekregen na MMM?
Lees ook:Freyadag over omgaan met je omgeving
Lees ook:Nieuw: Monitor Fertiliteitszorg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>