Labyrint: zwangerschap en stress

Woensdag 7 september in het wetenschapsprogramma Labyrint van de VPRO/NTR een onderwerp dat me persoonlijk bijzonder interesseert. De uitzending gaat namelijk over de effecten van traumatische ervaringen en langdurige stress tijdens de zwangerschap op het ongeboren kind.

Zonder al teveel in details te treden, de laatste twee maanden van mijn zwangerschap waren een ware achtbaan. Door een voorliggende placenta moest ik bij 32 weken met spoed, midden in de nacht, vanwege een ernstige bloeding worden opgenomen in het ziekenhuis.

Een paar weken, en vele traumatische ervaringen later, moest mijn zoontje met een keizersnede vijf weken te vroeg worden gehaald. Maar we hebben het overleefd, mijn kind en ik. Je wilt niet weten hoe! Regelmatig vraag ik me af wat de gevolgen voor hem zouden kunnen zijn van al die stress .. Misschien krijg ik in deze documentaire het antwoord?

Labyrint, woensdag 20.55 uur op Nederland 2.

Lees ook:Gouden Kooi’s Brian vader van een zoon
Lees ook:Eerder depressie na moeilijke bevalling
Lees ook:Stress grote gevolgen voor baby
Lees ook:Gewone bevalling beter voor kind
Lees ook:‘Vrouwen onnodig gewond bij bevalling’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>