Cindy en Luc, geef niet op!

Wat een verdriet in Babyboom woensdagavond! Cindy en Luc de Vlieger uit Kerkrade proberen al zes jaar zwanger te raken. Ze hebben ettelijke ICSI-pogingen achter de rug, helaas zonder succes. De laatste keer leek het er even op dat Cindy zwanger was maar helaas ging het door een ontsteking in haar buik toch nog mis … (Foto: Babyboom)

Cindy en Luc doen mee aan Babyboom om het onbegrip bij kinderloosheid te verminderen. Ze hopen dat iedereen van de beelden gaat genieten, of het nu leuke of minder leuke beelden zijn.

Lieve Cindy en Luc,

Al heb ik moeten huilen bij het zien van jullie laatste filmpje. Ik ben heel blij dat jullie meedoen! Het is inderdaad hard nodig dat mensen begrijpen hoe moeilijk het is als je ongewenst kinderloos blijft.

Ik denk dat ik een beetje snap wat er door jullie heen gaat. De hoop is nog niet helemaal verloren want er liggen nog embryo’s van jullie samen in de vriezer. Je zou het dus nog kunnen proberen. Maar ik begrijp dat Luc het niet meer ziet zitten, en dat kan ik me ook voorstellen.

Zelf ben ik 11 jaar bezig geweest om zwanger te raken. Heel lang en heel vaak heb ik dus ook gedacht dat het voor mij niet weggelegd was. Omdat bij mij het voorstadium van baarmoederhalskanker werd geconstateerd kwam onze kinderwens ook nog eens behoorlijk onder druk te staan.

Na een aantal IUI-behandelingen, 1 mislukte IVF en een geslaagde ICSI-poging ben ik uiteindelijk godzijdank moeder geworden van een zoontje. Kort na zijn geboorte wees een uitstrijkje uit dat de kanker terug was. Een tweede kindje – wat ik heel graag wilde – zat er dus niet meer in. Ik besef wel dat ik heel veel geluk heb gehad. De ziekte is bij mij op tijd ontdekt en ik ben op tijd behandeld.

Ik begrijp dus een beetje wat jullie voelen maar eigenlijk heb ik geen recht van spreken. Bij mij is het uiteindelijk wel gelukt. Ik ben moeder van een gezonde zoon en zover zijn jullie nog lang niet. Het is nog maar de vraag of het ooit zal gaan lukken. Die onzekerheid is slopend. Misschien nog wel slopender dan het besef dat jullie kinderloos zullen blijven. Dan weet je waar je aan toe bent. Wat ik maar wil zeggen is .. Ik hoop dat jullie de moed nog niet opgeven. Doe dat pas als je voor 100% zeker weet dat het geen zin meer heeft!

Veel liefs en sterkte,

Liesbeth Kombrink.

Lees ook:Babyboom Het Vervolg is topper op internet
Lees ook:Dagboek IVF: doen we het of doen we het niet?
Lees ook:Vlokkentest van Susanne en Han
Lees ook:Filmpje van arend die baby optilt is godzijdank niet echt!
Lees ook:Babyboom krijgt binnenkort een vervolg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>