Toezicht op deal Eyeworks en Octomum

De deal die Reinout Oerlemans en Nadya Suleman hebben gesloten voor het maken van een televisieserie zal met argusogen worden gevolgd door een Amerikaanse rechter. Suleman, ook bekend als Octomum, beviel in januari van een achtling. Eyeworks, het productiebedrijf van Oerlemans, gaat de kindjes vanaf september filmen en betaalt 250 euro per kind per dag. Om de rechten van de kinderen te waarborgen besloot de rechter maandag een advocaat aan te stellen. Die moet gaan waken over het verdiende geld. Follow the money!

De 33-jarige Nadya Suleman is een alleenstaande werkloze moeder. Ze heeft in totaal veertien kinderen die allemaal via IVF zijn verwerkt. Toen ze in januari van haar achtling beviel had ze dus al zes koters rondlopen!

Al sinds de geboorte laten de media geen spaan heel van Octomum. Ook deze televisieserie valt niet bepaald in goede aarde bij de Amerikanen. Ze verwijten Suleman dat ze haar kroost uitbuit. Voor de rechtbank moest ze zich afgelopen maandag verantwoorden voor mogelijke kinderarbeid.

Octomum zal in drie jaar tijd zo’n 250.000 dollar (ruim 175.000 euro) gaan verdienen voor haar kinderen. Een deel van het geld wordt in een fonds gestort, waar de kinderen bij kunnen als ze achttien jaar zijn. Voor de televisieshow worden zes keer per jaar opnamen gemaakt.

De show is vanaf september op de buis te zien. Of dat ook in de Verenigde Staten zal zijn is nog maar de vraag, schrijft De Pers woensdag. De krant vraagt zich hardop af of de serie in Amerika wel te slijten is gezien Suleman’s impopulariteit. Net als de Amerikaanse media boort De Pers haar volledig de grond in. (Zie artikel Cashen over de rug van koters wordt een hele kluif voor mama)

Lees ook:Oerlemans maakt serie met Octomum
Lees ook:Huisuitzetting dreigt voor Octomum
Lees ook:Moeder achtling krijgt hulp van Dr. Phil
Lees ook:Tunesische vrouw zwanger van twaalfling
Lees ook:Mexicaanse vrouw zwanger van negenling

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>