Telefacts over Kloondokter Zavos

Ik ga zeker kijken! Vanavond om 21.40 uur op VTM zendt Telefacts een spraakmakende reportage uit over de Amerikaanse Dr. Zavos, beter bekend als ‘de kloondokter’. De man beweert dat hij als eerste een mens zal klonen, omdat zijn experimenten al het verst gevorderd zijn. In 2003 beweerde hij dat ook toen Lynn Wesenbeek voor Telefacts undercover bij hem op consultatie ging. (Foto: VTM)

Lynn gaf zich toen uit voor een alleenstaande vrouw van rond de 40, die een kloonbaby wilde. ‘Geen probleem’, zei Zavos toen, ‘Kom naar mijn praktijk in Kentucky en we regelen dat. Garanties? Ik garandeer u dat u over een paar maanden zwanger zal zijn, van een baby met uw eigen DNA-materiaal’.

Toen Lynn in Kentucky aankwam, moest ze eerst ‘een geheimhoudingsdocument’ ondertekenen voor er verder werd gepraat. ‘Kwestie van nadien geen juridische problemen te krijgen’, vertelde Zavos. ‘Ik herinner me nog zeer goed dat mijn verborgen camera een zoemend geluid maakte en Zavos dat hoorde. Hij dacht gelukkig dat het de klimaatregeling in zijn kantoor was’, vertelt Lynn. ‘Hij beloofde dat hij mij voor ongeveer 30.000 euro zou klonen.’

Een paar maanden na de Telefacts-reportage geeft Zavos een wereldwijde persconferentie om te zeggen dat hij als eerste een menselijk embryo heeft gekloond en heeft ingeplant bij een vrouw. ‘Toen we bij hem waren, stond Zavos helemaal nog niet zo ver als hij zelf wel beweerde’, aldus Lynn.

Vanavond in Telefacts het vervolg op het verhaal van ‘de kloondokter’ .

Telefacts dinsdag 23 juli om 21.40 uur op VTM.

Lees ook:Lange Frans wordt weer vader
Lees ook:Ellemieke weet het wel maar ze zegt het niet
Lees ook:Britney’s zusje Jamie Lynn nu alweer zwanger?
Lees ook:Gouden Kooi baby van Nadia en Dennis geboren
Lees ook:IVF-blunder: verkeerde eitje ingebracht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>