Pleegouders baby Donna gaan vrijuit

Weer wat geleerd vandaag. Illegale adoptie is geen misdrijf maar een overtreding. Niet bepaald ontmoedigend voor mensen die van plan zijn om een kind te kopen in het buitenland. Het strafbare feit verjaart al na twee jaar. Als er voor die tijd geen haan naar kraait, loop je mooi je straf mis. Zo ook de pleegouders van baby Donna. Vrijdag heeft justitie in Utrecht bepaald dat het echtpaar uit Leusden weliswaar strafbaar hebben gehandeld maar toch niet wordt vervolgd.Donna werd in februari 2005 geboren in België. De aangifte gebeurde pas in juni 2007. Te laat dus, want de verjaringstermijn voor dit soort overtreding is twee jaar. Daarom gaan Donna’s pleegouders vrijuit. Bovendien stelt Justitie dat het koppel geen andere strafbare feiten heeft begaan, zoals mensenhandel. Het heeft de baby namelijk niet geadopteerd met de bedoeling haar uit te buiten.

De biologische vader en zijn echtgenote, beiden Belgisch, hadden een draagmoeder gevraagd hun kind op de wereld te zetten. Hiertoe werd deze Vlaamse bevrucht met zijn sperma. Toen de draagmoeder ruzie kreeg met het echtpaar, verkocht ze de baby via internet voor 15.000 euro aan het Nederlandse koppel. Tegen het Belgische echtpaar zei ze dat ze een miskraam had gekregen.

De rechtbank bepaalde eerder dat Donna voorlopig bij haar Nederlandse pleegouders kan blijven. De vader wilde hen uit de voogdij laten zetten zodat hij zelf de baby zou krijgen. Een omgangsregeling werd door het gerechtshof afgewezen omdat het daarvoor nog te vroeg is. Donna moet eerst meer weten over haar geschiedenis en moet daarvoor wat ouder zijn. Wel weet ze intussen dat haar pleegouders niet haar echte ouders zijn.

Justitie benadrukt dat in België ook een onderzoek loopt. Het is niet bekend of het stel daar wel wordt vervolgd.

Bron: De Pers.

Lees ook:Belgische wensouders Donna niet vervolgd
Lees ook:Baby Donna mag in Nederland blijven
Lees ook:Nederlanders kopen weer baby in België
Lees ook:Adoptie-ouders Jayden verdacht van fraude
Lees ook:Biologische vader baby Donna gaat in beroep

1 Reacties // Reageer

One thought on “Pleegouders baby Donna gaan vrijuit

  1. Paul

    Wat een verhaal, ik zou niet graag die rechter willen zijn!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>