Baby van 275 gram blijkt levensvatbaar

In Noord-Duitsland is vorig jaar zomer een jongetje geboren dat slechts 275 gram woog. Dat heeft het ziekenhuis UMG in Göttingen, waar de baby ter wereld kwam, donderdag bekend gemaakt. Wat een hummeltje moet dat geweest zijn. Maar wel een vechtertje want anderhalf jaar later is het kind nog in leven!

Het kind werd geboren in week 25 van de zwangerschap. Na een half jaar op de intensive care mocht het jongetje in december naar huis. Hij woog toen 3700 gram.

De baby is voor zover bekend de lichtste jongen ter wereld die een dergelijke vroeggeboorte heeft overleefd. Artsen gingen er tot nu toe van uit dat kinderen met een geboortegewicht van minder dan 350 gram in principe niet levensvatbaar zijn.

Er zijn wel drie meisjes geboren die bij hun geboorte lichter wogen dan dit jongetje en het ook hebben overleefd. Het lichtste meisje woog 244 gram.

Bron: De Pers.

Lees ook:Jongetje van Britse zesling overleden
Lees ook:Mexicaans meisje van 9 bevallen van dochter
Lees ook:Amerikaanse achtling vestigt nu al record
Lees ook:Tweede zoon Ali B. geboren
Lees ook:Artsen vechten bij bevalling: baby overlijdt

1 Reacties // Reageer

One thought on “Baby van 275 gram blijkt levensvatbaar

  1. Pulletje

    Waar ik benieuwd naar ben is hoe het met het jongetje gaat. Wat zijn kwaliteit van leven is. Of hij gezond is. In leven houden is een ding. Maar dan niet kwantiteit maar kwaliteit.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>