Helft vrouwen geeft geen borstvoeding in openbaar

Maandag begint de Wereld Bostvoedingsweek in Nederland. En dat zullen we weten ook! Het zal ongetwijfeld onderzoeken en enquetes gaan regenen. Zoals deze van het Voedingscentrum waaruit blijkt dat slechts 56 procent van de vrouwen haar kind wel eens buitenhuis borstvoeding geeft. Aan de enquete werkten 620 jonge moeders mee. (Foto: kipkep.com)

 

Als vrouwen buitenshuis borstvoeding geven doen ze dat voornamelijk in horecagelegenheden, winkels met horeca, consultatiebureaus of de speeltuin. De belangrijkste eis die vrouwen aan die ruimtes buitenshuis stellen, is dat ze rookvrij en schoon zijn, en dat het personeel er geen punt van maakt.  

 

Het Voedingscentrum lanceerde in juni de campagne 'Borstvoeding verdient tijd'. Met die campagne werkt het centrum aan het wegnemen van drempels voor het (blijven) geven van borstvoeding. 

 

 

Onderdeel van de campagne is de actie 'Geeft u het startsignaal?' gericht op gemeenten om het geven van borstvoeding ook lokaal aan te moedigen en mogelijk te maken. Zo krijgen gemeenten stickers van het Voedingscentrum met het beeldmerk 'Voeden kan hier'.

 

Koploper is de gemeente Rotterdam; naast een aantal horecalocaties zijn onder andere ook de hoofdbibliotheek van Rotterdam, een aantal zwembaden en enkele Centra voor Jeugd en Gezin duidelijk te herkennen als ‘borstvoedingsvriendelijk’.

 

Borstvoeding zorgt voor een gezonde groei en ontwikkeling en is goed voor de gezondheid van kind en moeder. Baby's profiteren optimaal van de gezonde effecten van moedermelk als ze minimaal zes maanden borstvoeding krijgen. In Nederland begint 80% van de moeders met volledig borstvoeding, maar na zes maanden is dit gedaald naar 20%.

 

Zie ook: Discreet borstvoeding geven met de Feedi

 

Lees ook:Borstvoeding in openbaar ‘niet normaal’
Lees ook:Borstvoeding is normaal!
Lees ook:Nieuw record simultaan borstvoeden
Lees ook:Langer verlof heeft geen invloed op borstvoeding
Lees ook:Borstvoeding verkleint risico artritis voor moeder

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>