Nieuw boek borstvoeding binnenkort in de winkel

Achteraf besef ik dat ik veel te gemakkelijk heb gedacht: borstvoeding, dat doe ik wel even! Helaas is het niet zo simpel. Veel dingen lopen anders dan je verwacht. Duizend en één vragen schieten door je hoofd en je denkt in paniek: dit lukt me nooit! Je kindje is niet sterk genoeg om aan de borst te drinken, de borstvoeding komt niet op gang, je krijgt borstontsteking .. Allemaal redenen om je borstvoedingsbeha meteen weer aan de wilgen te hangen. Als jij wèl goed voorbeid wilt zijn heb je misschien iets aan het nieuwe boek 'Borstvoeding' dat in de tweede helft van juni verschijnt. Vol tips en informatie waarmee je teleurstellingen hopelijk kunt voorkomen.

Het boek is geschreven door Stefan Kleintjes, kinderdiëtist en winnaar van de Borstvoedingsprijs 2006, en Mary Broekhuijsen die diverse borstvoedingstrainingen gaf. 'Borstvoeding' is bedoeld voor moeders die zich tijdens de zwangerschap willen inlezen op het onderwerp. Ook als je al borstvoeding geeft is het boek een nuttig naslagwerk. De meeste vrouwen beginnen wel met het geven van borstvoeding maar de helft stopt er na een maand alweer mee. Dat is jammer en het zou met een goede voorbereiding en begeleiding niet nodig hoeven te zijn.

Al vertonen de borstvoedingscijfers de afgelopen jaren een stijgende trend, in tegenstelling tot andere landen is het percentage borstgevoede kinderen in Nederland nog erg laag. Het percentage kinderen dat zes maanden uitsluitend borstvoeding krijgt is gestegen van 18 naar 25 procent. Het percentage van de moeders dat start met het geven van borstvoeding is bijna 80 procent. Daarna daalt dit percentage dus snel naar 54 procent bij een maand. Bij drie maanden is daar nog maar 35 procent van over. 

De voorverkoop van het nieuwe boek 'Borstvoeding' is al begonnen. Wil je meer informatie of een exemplaar bestellen? Klik dan hier.

Lees ook:Papa wil meer tijd voor kroost
Lees ook:Borstvoeding in openbaar ‘niet normaal’
Lees ook:Langer verlof heeft geen invloed op borstvoeding
Lees ook:Winnen: nieuw boek ‘Borstvoeding’
Lees ook:Kolven moet nog steeds in kopieerhok

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>