Voortaan elke donderdag een boekentip

Rubriekjes. Persoonlijk vind ik ze altijd leuk op internet of in tijdschriften. Het leest zo lekker weg. Gek genoeg is het er nog niet van gekomen om hier een wekelijkse rubriek over zwangerschapsboeken te lanceren. Daarom moet het er nu maar eens van komen. Als je zwanger wilt worden of het misschien al bent (gefeliciteerd!) ben je gretiger dan ooit, zo is mijn eigen ervaring. Je honger naar informatie en handige tips lijkt niet te stillen. Maar hoe maak je een selectie uit al die duizenden titels die er inmiddels rondom het thema zwangerschap zijn verschenen? Misschien kan deze rubriek je daarbij helpen. Mijn eerste boekentip is ‘Veilig zwanger’ van Beatrijs Smulders en Mariël Croon. Een ware zwangerschapsbijbel!

Niet alleen qua omvang en gewicht is Veilig zwanger te vergelijken met de bijbel (het boek telt 320 pagina’s!). Vooral inhoudelijk zal het boek je negen maanden lang vergezellen, informeren en geruststellen. Bij mij lag het naast m’n bed. Van het uitblijven van mijn menstruatie, via de eerste schopjes en zwangerschapskwaaltjes tot aan de geboorte van mijn zoon. Bij ieder pijntje dat ik niet vertrouwde sloeg ik het boek open om in de meeste gevallen snel gerustgesteld te worden. Maar ook in algemene zin informeerde het boek mij over de zwangerschap van A tot Z. Het boek is prettig leesbaar en maakt het zwanger zijn niet mooier dan het is. Soms voel je je nou eenmaal niet lekker of ben je bezorgd. Ook die aspecten komen aan bod in Veilig zwanger. Een absolute aanrader dus!

Beatrijs Smulders en Mariël Croon zijn verloskundigen. Smulders treedt regelmatig op tijdens filmavonden voor aanstaande ouders die Stichting Lichaamstaal in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse organisatie van Verloskundigen organiseert, en verschijnt veelvuldig op televisie. Croon is medewerker van NRC-Handelsblad. Van dezelfde auteurs verscheen eerder het zeer succesvolle Veilig bevallen.

Veilig zwanger is onder meer te koop bij Bol.com.

Lees ook:Filmpje: baby zwemt als een kampioen
Lees ook:Boekentip: De geboorte van een moeder
Lees ook:Bakerpraatjes: elk kind kost je een tand
Lees ook:Boekentip: IVF kinderen
Lees ook:Boekentip: Help! Ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>