Hoogzwanger in een caravan

In eerste instantie lijkt het een zielig verhaal. Maar als ik er wat langer over nadenk kan ik toch geen medelijden hebben met deze ouders … Wat is er aan de hand? Een hoogzwangere vrouw woont met haar man en 10 kinderen in een kleine caravan in een dorp in de buurt van Deventer. Woonbedrijf Ieder1 is met man en macht op zoek naar een passende woning. De vrouw is op 28 oktober uitgerekend.

Wat ik me bij dit soort verhalen meteen afvraag is, hoe het zo ver heeft kunnen komen? Als je al 10 kinderen hebt, en al jaren letterlijk en figuurlijk in de shit zit, waarom laat je er dan nog een kind bij komen?  Denken deze mensen wel na wat ze hun kroost aandoen? En zijn er geen instanties die deze mensen een keer tegen zichzelf in bescherming kunnen nemen?

Het gezin zwerft al ruim een jaar rond, nadat het een vorige huurwoning van Ieder1 had verlaten met achterlating van een fikse huurschuld en beschadigingen aan het huis.

De kinderen variëren in leeftijd van 2 tot 16 jaar. Toen ze vorige week de natuurcamping dreigden te moeten verlaten, kwam de gemeente Deventer in actie in het belang van de kinderen, zegt een woordvoerder. Er is hulpverlening ingeschakeld.

“Het is een heel triest en schrijnend geval en daarom zijn wij bereid om buiten het reguliere traject om te zorgen voor een dak boven het hoofd van dit gezin”, aldus woonbedrijf Ieder1. Of dat nog voor de bevalling lukt, is nog niet duidelijk. “Maar in elk geval zijn ze voor de winter invalt onderdak.”

De gemeente valt te prijzen dat ze het belang van de kinderen voorop stellen. Maar op deze manier zullen de ouders – die er kennelijk al veel langer een potje van maken – er weinig van leren ben ik bang!

Bron: Bndestem

Lees ook:Studenten doen aangifte van nepbaby
Lees ook:Vrouw moeilijker aan werk na bevalling
Lees ook:Kind moet weg bij oude ouders
Lees ook:Kinderen zien dingen anders
Lees ook:Met twee dochters ideale gezin

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Hoogzwanger in een caravan

 1. moeder

  Een apart verhaal. Ook weet ik bijna wel zeker dat dit maar een gedeelte van het echte verhaal is. De vele betichten hierover zijn erg verschillend. Dan heeft ze 10 kinderen en dan weer 8. Hoe ze aan hun schuld komen word nauwelijks verteld. Iedereen kan een prima leven hebben dat ineens verwoest word. Een schuld kan ineens torenhoog worden door extra kosten die er bovenop komen. Een woningbouw vereniging kan al heel snel iemand uit huis zetten met een huur achterstand. De zwangerschap komt ongelegen, maar een ongelukje kan. Alles is niet 100% safe tegen een zwangerschap.
  Daarnaast de oudste is 16 jaar. Stel het waren slechte ouders denk je dan niet dat dat eerder zou zijn opgevallen? Zou bjz niet eerder betrokken zijn geweest? Bedankt media voor het zwartmaken van deze mensen! Op zijn minst zet het echte verhaal op papier niet die stukken die de mensen zwart maken. Zij en zeker hun kinderen hebben het al zwaar genoeg.

    /   Reply  / 
 2. tamara

  Helemaal mee eens! Wat ontzettend sneu voor die kinderen en wat egoistisch om er nog ééntje bij te nemen. Die kinderen komen veel te kort. Gewoon asociaal!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>