Dit is de Europese Octomom

Een jaar geleden vroeg ik het me in opperste verbazing al af. Of Europa misschien een eigen Octomom herbergt. Nu weet ik het zeker. De 52-jarige Marianne Dedessulesmoustier is net zo verslaafd aan zwanger zijn als de Amerikaanse Nadya Suleman. Marianne beviel vorig jaar van een drieling waarmee haar kroost nu 12 kinderen telt. En de Vlaamse kan er geen genoeg van krijgen, want ze maakt zich op voor een nieuwe vruchtbaarheidsbehandeling in Spanje. Dat is toch echt van de zotte!

‘Ik ben klaar voor een nieuw kind’, zegt ze in de krant Het Nieuwsblad. ‘Ik heb nog zoveel liefde te geven. Ik ben klaar om opnieuw naar Spanje te gaan. Ik heb het ziekenhuis in Barcelona al aangeschreven, nu is het wachten of ze me nog willen behandelen.’

Marianne uit de buurt van Doornik is de oudste ‘kersverse’ mama van een drieling in België. Ze is intussen ook al zeven keer oma.

Volgens Marianne zelf is een zwangerschap haar ‘meest natuurlijke staat’: ‘Ik ben geboren om zwanger te zijn. Als ik zwanger ben, voel ik me fysiek en mentaal beter. Volgens mijn gynaecoloog heb ik na twaalf kinderen nog de baarmoeder van een meisje van 25.’

Marianne beseft dat mensen haar bekritiseren, maar ‘dat raakt haar koude kleren niet’: ‘Zolang ze mijn kinderen maar gerust laten. Ik ben een geboren moeder. Andere mensen zitten van ‘s ochtends tot ‘s avonds op café. Ik spendeer mijn tijd en energie liever aan mijn kinderen.’ Toch heeft ze geen makkelijk leven. ‘Elke ochtend sta ik om zes uur op, om 23 uur ga ik doodmoe slapen. Ik was, ik plas, ik zorg voor de kinderen, ik verzorg de kippen en varkens, enzovoort. Tijd voor mezelf? Een half uurtje per dag probeer ik in de zetel wat te naaien. Maar dat is het.’

Lees het hele trieste verhaal van Marianne op de website van Het Nieuwsblad.

Lees ook:Heeft Europa een eigen Octomom?
Lees ook:Baby geboren aan boord van hogesnelheidstrein
Lees ook:Bijzondere vierling geboren in VS
Lees ook:66-jarige vrouw bevalt van drieling
Lees ook:Eerste Spaanse griepdode was zwanger

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>