Wie noemt z’n kind Like?

Je zult maar geen leven hebben. En de naam van je kindje uit pure intellectuele armoede van internet moeten plukken. Twee kersverse ouders uit Israël hebben hun pasgeboren kind Like genoemd. Zij lieten zich inspireren door de Like-knop op Facebook.

Het echtpaar wilde naar eigen zeggen een voornaam voor hun dochtertje die modern en innovatief was. Het werd Like naar de gelijknamige knop op de sociale netwerksite Facebook. Deze knop kan door mensen worden gebruikt om aan te geven dat ze iets leuk vinden, bijvoorbeeld opmerkingen, links en foto’s.

Like Adlers vader, Lior, vindt het fijn dat zijn dochter de enige is in Israël die Like heet. ”Het is mijn manier om te zeggen dat mijn dochter fantastisch en lief is”, vertelt de trotse ouder. “Direct na ik haar op Facebook aanmeldde, kreeg ze al veertig ‘Likes’.”

Eerder noemde een Egyptische man zijn kind Facebook. Hij is de sociale netwerksite dankbaar voor de revolutie in zijn land die mede tot stand kwam doordat de Egyptenaren intensief gebruik maakten van sociale media.

Bron: DigitalLife.nl.

Lees ook:Egyptenaar noemt baby Facebook
Lees ook:Babygate voor running mate van John McCain?
Lees ook:Cristiano Ronaldo vader van zoon
Lees ook:Dit is Emma Sara Maria, Froukje’s dochter
Lees ook:Nu ook op Facebook: ‘in verwachting’

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Wie noemt z’n kind Like?

 1. Klaass

  haha,
  Je gaat je kind ook geen Mooi!! of Leuk noemen!!

    /   Reply  / 
 2. tamara

  Kindje van mn vriendin heet Maan en Bloem

    /   Reply  / 
 3. Gaabs

  Maan en Bloem hebben nog een mooie betekenis, maar om je kind nou Gezichtsboek te gaan noemen.. Mensen proberen zo orgineel te zijn dat het belachelijk wordt. Ik ken iemand die heeft een zoontje genaamd Ijsvuur. Right..

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>