Sietske H. beviel geluidloos …

In Leeuwarden is dinsdag het proces begonnen tegen Sietske H. uit Nij Beets. De 26-jarige tandartsassistente wordt verdacht van moord op haar vier kindjes tussen 2003 en 2009. De lijkjes verborg ze op de zolder van haar ouderlijk huis. Je mond valt al open van het kale feit dat een moeder tot vier keer toe haar pasgeboren baby’s vermoordt. De zaak wordt nog verbazingwekkender nu tijdens het proces de details aan het licht komen … (Afbeelding: Omroep Friesland)

Verbaasd hoorde de rechtbank Sietske bijvoorbeeld vertellen dat ze op haar slaapkamer van de vier baby’s is bevallen zonder enig geluid te maken. Daar kun je je als vrouw toch niks bij voorstellen? Op de vraag van de rechtbank hoe zij met de pijn omging voor en op het moment van bevallen, antwoordde ze: „Het ging gewoon.”

Zij beviel op haar knieën of gehurkt en ving de baby’s zelf op. In een van de gevallen zei een geëmotioneerde Sietske H. “Het was een mooi baby’tje. Ik raakte in paniek toen hij begon te huilen. Ik schrok, ik wist niet meer wat ik moest doen.”

Ze bracht het kindje daarna middels verstikking om het leven. Ze bekende dat ze in de mondholte van die kindjes een stuk stof heeft gestopt. Over het waarom zei ze: “Ik wilde hoe dan ook dat niemand er achter kwam dat ik in verwachting was.”

H. was doodsbenauwd dat haar zwangerschappen aan het licht kwamen. “Mensen zouden me raar vinden dat ik een kind kreeg. Ik wilde de perfecte dochter zijn, en dat was ik in mijn ogen niet”, verklaarde ze dinsdag voor de rechtbank.

Ze trok wijde kleren aan om haar zwangerschappen te camoufleren en bleef tijdens uitgaansweekeindes wel stevig alcohol drinken. ,”Frisdrank zou zeker opgevallen zijn”, verklaarde ze. “Ik wilde dat het leven doorging zoals ik het altijd had gedaan.”

De kindjes die ze tussen 2003 en 2009 ter wereld bracht, hebben vijf of hooguit tien minuten geleefd, zo bleek tijdens de zitting.

Tijdens de zitting werd ook duidelijk dat Sietske H. niet heeft meegewerkt aan een psychiatrisch onderzoek in het Pieter Baan Centrum. Daar was ze enige tijd opgenomen.

Bron: BN/De Stem

Lees ook:Sietske H. zit voorlopig vast
Lees ook:Sietske H. gaf baby’s namen
Lees ook:Sietske H. vindt straf te hoog
Lees ook:12 jaar cel voor Sietske H.
Lees ook:Rechercheur kan zaak Sietske H. niet aan

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Sietske H. beviel geluidloos …

  1. Pingback: Eis 12 jaar tegen Sietske H. | Zwanger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>