Tweelingbroer in buik baby

Soms zijn verhalen zo bizar dat je er wel over moet schrijven. Al is het alleen maar om je eigen verbazing er over te kunnen ventileren. In China hebben artsen met succes een parasitaire tweelingbroer uit de buik van een vijf dagen oud jongetje verwijderd. Het ‘broertje’ lag opgerold maar vertoonde wel duidelijke gelaatstrekken, had haar en vier ledematen. (Foto: HLN)

Parasitaire tweelingen ontstaan wanneer een tweelingembryo zich niet volledig van elkaar afscheidt tijdens de ontwikkeling in de baarmoeder. Het ene embryo domineert vervolgens het andere.

Volgens moeder Li Xiaoming vertelden de dokters haar na 24 weken zwangerschap dat er iets mis was met haar vrucht. “Ik kreeg te horen dat mijn baby een tumor had ontwikkeld in zijn buik. Ze stelden voor om de baby te aborteren”, vertelt ze. Een voorstel waarop de vrouw niet inging.

Vijf dagen na de bevalling werd de  baby geopereerd. “We stelden vast dat de ‘tumor’ nagenoeg de hele buikholte van het jongetje had ingepalmd en diens ingewanden verdrukte”, aldus professor Huang. “Nadat we het gezwel hadden weggehaald, constateerden we dat het om een onderontwikkelde, parasitaire tweelingbroer van de pasgeboren baby ging”.

Bron: HLN

Lees ook:Zwangerschapsverlof blijft 16 weken
Lees ook:Duitse vrouw wil baby bij afval dumpen
Lees ook:Weer baby uit buik gesneden in Verenigde Staten
Lees ook:Amerikaanse bevalt van zesling
Lees ook:Amerikaanse snijdt baby uit buik hoogzwangere vrouw

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>