Babylijkjes blijven nieuws bepalen

Om de rillingen van te krijgen. Het blijft maar berichten regenen over mensen die babylijkjes dumpen of begraven. Of, nog gekker, van levende baby’s af proberen te komen door ze weg te gooien bij het afval! Dat laatste gebeurde afgelopen weekend in Manilla. Schoonmakers vonden in een vuilniszak in een vliegtuig een pasgeboren kindje waar het bloed nog aan kleefde. Dichter bij huis is zondagavond vermoedelijk een foetus gevonden in een ondergrondse vuilcontainer in de Haagse wijk Ypenburg. Wat bezielt deze mensen toch?

Ik vind het wel even genoeg voorlopig. Ik was nog maar net bijgekomen van de dramatische berichtgeving uit Breda waar een 19-jarig meisje de afgelopen jaren twee zwangerschappen verborgen wist te houden. Eén van de babylijkjes werd op zolder gevonden, de geboorte van het tweede kind werd godzijdank opgemerkt door haar ouders. Het drama voltrok zich letterlijk bij mij om de hoek!

Kort daarna werd Nederland geconfronteerd met het vreselijk nieuws uit het Friese Nij Beets waar de 25-jarige Sietske H. haar vier eigen baby’s om het leven bracht en de lijkjes op zolder verstopte in koffers. Een prachtige, spontane meid waar het levensgeluk vanaf leek te spatten. En zo’n vrouw heeft dan zoiets afschuwelijks op haar geweten. Ik kan er echt met de beste wil van de wereld niet bij met m’n verstand!

Maar daarmee was de kous nog niet af. Want het nieuws doornemend van de afgelopen drie weken stuit ik op nog meer tranentrekkers. In de tuin van een 41-jarige vrouw uit Geleen heeft de politie begin september opnieuw drie babylijkjes gevonden. De vrouw woonde vroeger in de Eindhovense Bloemenbuurt. Je houdt je hart toch vast als de politie daar ook gaat zoeken en misschien nog meer dode kindjes vindt ..

Het meest recente geval in eigen land betreft dus de foetus die zondag gevonden is in Den Haag. De politie had kort voor de vondst een tip binnengekregen dat er een babylijkje in een bak op de hoek Olieslagerslaan en Hopmanstraat was gegooid. Volgens buurtbewoners werd er ook in een tuin van een woning aan de Hopmanstraat gezocht.

Bron: Telegraaf

Lees ook:Vier babylijkjes op zolder in Nij Beets
Lees ook:Moeder dode foetus vrijgelaten
Lees ook:Dode baby in glasbak Den Haag
Lees ook:Rechercheur kan zaak Sietske H. niet aan
Lees ook:Arrestaties in zaak dode baby Willem

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>