66-jarige vrouw bevalt van drieling

Weer zo’n absurd geval van moederschap op veel te hoge leeftijd! Een vrouw uit India is op 66-jarige leeftijd moeder geworden van een drieling. Ze beviel op 29 mei van de kindjes nadat ze zwanger was geraakt dankzij een ivf-behandeling. Volgens haar arts is ze een van de oudste vrouwen ooit die van een drieling is bevallen, schrijft De Volkskrant. Ik mag toch hopen dat ze een weinigen is! De arme kindjes! Hoe lang zouden ze van hun moeder kunnen genieten? Tien, vijftien jaar hooguit ..? (Foto: screenshot Volkskrant)

Het blijde nieuws over de geboorte van de drieling komt vrijwel gelijktijdig met een ander triest bericht uit India. De 72-jarige Rajo Devi Lohan, die twee jaar geleden op 70-jarige leeftijd beviel van een tweeling, ligt op sterven.

Lohan is de oudste moeder van een eerste kind ter wereld. Ze raakte ook zwanger door IVF en is de complicaties van die behandeling nooit te boven gekomen.

Waarom willen vrouwen nog moeder worden als ze zo oud zijn? Ervan uitgaande dat ze statistisch gezien zullen overlijden als hun kindjes pas tieners zijn of in het slechtste geval nog veel jonger? Onbegrijpelijk!

Bron: Volkskrant / Telegraaf / The Sun

Lees ook:60-jarige Chinese bevalt van tweeling
Lees ook:66-jarige Zwitserse vrouw bevalt van tweeling
Lees ook:Heeft Europa een eigen Octomom?
Lees ook:Weer 70-jarige vrouw bevallen van een kind
Lees ook:Bijzondere vierling geboren in VS

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>