Bizar: foetus overleeft abortus

Blijkbaar heb ik het bizarre verhaal eerst even op me moeten laten inwerken, voor ik er iets mee kon. Het bericht is al een paar dagen oud maar ik schrijf er nu pas een stukje over. Ik zie alleen maar een hummeltje voor me dat ligt te kreperen …
In Italië heeft een foetus van 22 weken een abortus overleefd!  Een priester vond het jongetje een dag na de ingreep levend terug. Na twee dagen overleed hij in het ziekenhuis. Onwerkelijk!

De vrouw koos voor een abortus omdat de baby gehandicapt was. Ze onderging de operatie zaterdag in de stad Rossano, in het zuiden van Italië. Artsen zagen niet dat de foetus nog ademde en lieten hem voor dood achter.

Toen de priester van het ziekenhuis 20 uur na de operatie ging bidden bij het lichaampje, ontdekte hij dat de baby nog leefde. De navelstreng hing er nog aan. Hij bewoog en ademde. De aalmoezenier alarmeerde de dokters die het kind naar een naburig ziekenhuis brachten. Daar overleed het een dag later.

De Italiaanse politie heeft een onderzoek voor kindermoord in gang gezet, want abortus is illegaal in Italië. De wet bepaalt ook dat dokters de verplichting hebben een kind in leven te proberen houden nadat het een abortus heeft overleefd. Ook de regering overweegt een onderzoek naar de omstandigheden van het incident.

Bron: Het Nieuwsblad

Lees ook:Duitse priester vindt baby in kribbe
Lees ook:Moeder dode foetus vrijgelaten
Lees ook:Britse baby overleeft abortus
Lees ook:Baby van een maand ‘zwanger’
Lees ook:Baby geboren met voet en handje in hoofd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>