Hoogzwangere vrouw en baby omgekomen

Eerder schreef ik al dat het volgens mij de nachtmerrie is van elke hoogzwangere vrouw. Dat er onderweg naar het ziekenhuis iets gebeurt waardoor er vertraging optreedt. Een file bijvoorbeeld. Of autopech. Maar als je op weg naar het ziekenhuis een ongeluk krijgt en dat niet overleeft, samen met de baby in je buik .. dan zijn daar eigenlijk geen woorden voor. Dat is drama in optima forma. Vooral natuurlijk voor de achterblijvende partner.

Het overkwam donderdagochtend een 18-jarige vrouw in Den Haag. Samen met haar ongeboren baby kwam ze om het leven bij een verkeersongeluk op de Hengelolaan. De vrouw zat als passagier in de auto bij haar 19-jarige vriend.

Het ongeluk gebeurde toen de vriend twee stadsbussen wilde inhalen. Toen hij naast de achterste bus reed, moest hij plotseling terug naar de rechterbaan om een aanrijding met een tegemoetkomende auto te voorkomen. Hij raakte de voorkant van de achterste bus, waardoor hij de macht over het stuur verloor.

De auto ramde daarna een geparkeerde wagen, om met een harde klap tegen een boom tot stilstand te komen. Door die botsing kwam de bevalling op gang. De zwaargewonde vrouw werd door hulpverleners uit het wrak bevrijd en naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleed zij aan haar verwondingen. De baby kon evenmin worden gered.

Daar word je toch even heel stil van he .. van zo’n bericht. De man raakte gewond aan zijn hoofd. Van de psychische schade kunnen we ons geen voorstelling maken.

Bron: Algemeen Dagblad.

Zie ook: Bestuurder (19): “Niet op weg naar bevalling”.

Lees ook:Hoogzwangere vrouw gedood bij crash, baby leeft
Lees ook:Motoragent assisteert bij bevalling
Lees ook:Borstvoeding achter het stuur!
Lees ook:Baby bezweken in snikhete auto
Lees ook:Britse vrouw spoelt baby door het toilet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>