Baby geboren twee dagen na dood moeder

Het is zo’n verhaal waarvan je haren recht overeind gaan staan als je het leest. In het Engelse Oxford is een meisje geboren terwijl haar moeder twee dagen eerder was overleden. De 41-jarige Jayne Soliman was 25 weken zwanger. Ze overleed plotseling aan een hersenbloeding. In het ziekenhuis hielden artsen haar hart pompende zodat Aya Jayne met een keizersnede geboren kon worden. De baby woog bij de geboorte minder dan een kilo …

Soliman – voormalig Brits kampioene kunstschaaten – stortte woensdag in elkaar in haar slaapkamer nadat ze klaagde over hoofdpijn, schrijft de Britse kwaliteiskrant The Guardian. Ze werd met de traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht, maar daar werd ze hersendood verklaard.

Volgens de artsen kreeg de vrouw een hersenbloeding door een agressieve tumor die een groot bloedvat kapot had gemaakt. De overleden vrouw kreeg grote doses steroïden, zodat de longen van haar kind zich kon blijven ontwikkelen.

Lees ook:Lily Allen opgenomen met bloedvergiftiging
Lees ook:Amerikaanse achtling vestigt nu al record
Lees ook:Dronken Polen gooien pasgeboren baby uit raam
Lees ook:Eeneiige vierling geboren in Leipzig
Lees ook:Eerste IVF-moeder Lesley Brown overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>