Welke vader vergiftigt zijn baby?

Er lijkt maar geen einde te komen aan de ellende die mensen hun kindjes aandoen. Je blijft je erover verbazen. Zo heb ik me hier al diverse keren hardop afgevraagd ‘welke mafkees zijn baby op internet zet’ , ‘welke moeder haar baby in de magnetron stopt’ en vorige week nog ‘welke moeder twee baby’s dumpt’. Helaas is er ook deze week weer aanleiding om een blogje te schrijven met een soortgelijke titel. Het enige verschil: dit keer gaat het om een vader. (Foto: Radboudziekenhuis Nijmegen)

De 26-jarige man vergiftige zijn tien maanden oude zoontje in het Radboudziekenhuis in Nijmegen. Het jongetje ligt als sinds augustus in het ziekenhuis en raakte anderhalve week geleden plotseling in coma. In zijn bloed werden alcohol en chemicaliën aangetroffen.

Dat deze man psychisch niet helemaal in orde is, lijkt me duidelijk. Zijn advocaat zegt woensdag in het Brabants Dagblad dat de man het misdrijf pleegde ‘zonder dat hij het zelf wilde’. Dat is nogal een open deur. Want ja .. welke vader vergiftigt nou willens en wetens zijn eigen baby?

“Er spelen veel psychische problemen die tot deze daad hebben geleid, daar is de verdachte zichzelf ook van bewust”, aldus advocaat Siebelt in de krant. “Zoals de verdachte het zelf omschrijft: ‘Ik heb het niet gewild, maar het is wel gebeurd’. Overigens is hij zelf blij dat het weer goed gaat met zijn kindje.”

Volgens advocaat Siebelt speelt meer dan alleen een soort vlaag van verstandsverbijstering. ” Er is meer aan de hand op het gebied van psychische problematiek. Mogelijk is sprake van het syndroom van Münchhausen by proxy.”

Bij dit syndroom veroorzaakt iemand bij een naaste verwondingen of een ziekte, om zelf aandacht op te eisen. Vaak gaat het hierbij om een moeder die haar kind voor de buitenwereld liefdevol verzorgt, maar regelmatig opnieuw bij hulpverleners aanklopt met letsel of ziekte bij haar kind.

De 26-jarige vader blijft nog zeker 14 dagen vast zitten. Advocaat Siebelt gaat er vanuit dat zijn cliënt poging tot moord of poging tot doodslag ten laste wordt gelegd.

In eerste instantie ondervroeg de politie het medisch personeel. Later werden huiszoekingen in Rosmalen en Nijmegen verricht. Hierop werd de vader opgepakt, die vrijwel meteen een bekennende verklaring aflegde. Met de baby gaat het weer iets beter. Het Rosmalense paar heeft naast het slachtoffertje nog twee zoontjes.

Lees ook:Levenslang voor moeder die baby in magnetron stopte
Lees ook:Minder miskramen door nieuwe test Down-syndroom?
Lees ook:Kind overleden op crèche Nijmegen
Lees ook:13-jarige vader Alfie bereid tot DNA-test
Lees ook:Imago Down-kind moet beter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>