Zweden te preuts voor babybikini

Hoe preuts kun je zijn? Vanwege massale protesten in het land heeft het Zweedse kledingbedrijf Ellos een bikini voor baby's weer uit de handel genomen. De miniscule lapjes stof waren op de markt gebracht voor meisjes van twee maanden oud. Het ging om een tweedelige roze bikini met rode stippen en strikjes. Toegegeven, het is een beetje jaren '50 pin-up stijl. Maar hoe ziek moet je geest zijn om er opgewonden van te worden als een baby zoiets draagt?? Toch kwam er hevige kritiek omdat meisjes door de bikini als seksuele objecten gezien zouden kunnen worden. Ellos besloot het bikini'tje terug te halen en bood z'n excuses aan. Waanzin! Het verhaal staat vrijdag in De Telegraaf.

Lees ook:Groep tieners sloot pact om tegelijk zwanger te zijn ..
Lees ook:Nog 10.000 Chinese kinderen in ziekenhuis
Lees ook:Breast Milk Baby wekt woede op
Lees ook:22 miljoen baby’s onderzocht op melamine
Lees ook:Melamineschandaal breidt zich uit naar Europa

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Zweden te preuts voor babybikini

 1. Blub

  Zweden zijn juist helemaal niet preuts. Het ging ze er om dat babies niet in een sexepatroon worden gezet.

    /   Reply  / 
 2. Jolanda

  Ja, dat denk ik ook. Het gaat er volgens mij om dat het belachelijk is dat een baby een bikini aan heeft. Laat dat kind lekker in alleen een broekje (of in haar blote kont) zwemmen! Een topje voor een kind van twee…naja.

    /   Reply  / 
 3. suus

  Nou ja, beetje vergezocht ja. Ik woon zelf in Zweden en merk niet veel van preutsheid hoor. Hier hangen de broeken ook op half 11. Nee, in NL dan, stringetjes voor jonge meisjes bij de Hema, dat vind ik pas stuitend!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>