Sommige vrouwen krijgen er geen genoeg van

Nou kom ik zelf uit een gezin van 11 kinderen. Dus van grote gezinnen kijk ik niet zo snel op. Maar als een vrouw er anno 2008 voor kiest om 18 kinderen te krijgen, dan vind ik dat toch wel een beetje van de zotte. Zwanger zijn is heerlijk en kinderen zijn fantastisch. Maar 18 keer??? De 41-jarige Michelle Dugar uit Arkansas is dolblij met haar zoveelste spruit. Op Nieuwjaarsdag is ze uitgerekend. 

Zelfs voor de Amerikanen is 18 kinderen blijkbaar heel wat. Michelle's gezin heeft een eigen docusoap gekregen op televisie bij de zender Discovery Health, schrijft De Pers. Tegen de tijd van de bevalling wordt het een enorme drukte in huize Duggar want in december en januari vieren zes van de kinderen hun verjaardag. 

De Duggars wonen in Tontitown in een enorm huis met een oppervlakte van 650 vierkante meter. Iedereen heeft zijn of haar eigen taak in het huishouden. De kinderen krijgen thuis onderwijs. De oudste is 20, de jongste negen maanden. Er zijn twee tweelingen. Alle namen van de kinderen beginnen met een J.

Een rekensommetje leert dat Michelle Duggar in totaal elf jaar van haar leven zwanger was. Ze is nu 6 weken zwanger. De vader van het gezin Jim Bob Duggar, zegt dat ze kinderen zullen blijven krijgen zolang God dat wil.

Lees ook:Sommige vrouwen krijgen er echt geen genoeg van
Lees ook:Zwanger van de 19e en volkomen relaxed
Lees ook:Kan iemand Michelle Duggar tot de orde roepen?
Lees ook:De Duggars willen twintigste kind
Lees ook:Prenatal Hearts gat in de markt

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Sommige vrouwen krijgen er geen genoeg van

 1. Paul

  Tja, in mijn ogen is dit toch wel een beetje raar. Vroeger was het inderdaad heel normaal om grote gezinnen te hebben, al was 18 toen ook al veel!
  Toen namen volgens mij mensen ook eerder veel kinderen als een soort pensioen maar dat is in deze tijd niet meer het geval. Mij lijkt het een gigantische opgave en in deze tijd kijken mensen wel raar op als je veel kinderen hebt, moet je ook maar tegen kunnen. Maar ja in ‘the US’ moet blijkbaar nog steeds alles BIG! En ook nog zoiets, zo’n huis hebben met de hypotheekcrisis in America oeps!!!

    /   Reply  / 
 2. Jeroen

  Ik vind dat de vrouw als ze het aankan er zelf voor moet kunnen kiezen. Als ze het geld heeft en ze kan het aan waarom niet. Zelf moet ik er niet aan denken maar iedereen is anders. Wat ik wel verontrustend vind is dat ze op haar 41ste nog een keer moeder wordt. Er is een tijd dat het over is. Denk aan de risico’s van het kind en als het kind in de pubertijd is kan je het dan wel aan. En de generatiekloof. Ik vind de leeftijd heel verontrustend.

    /   Reply  / 
 3. Liesbeth Kombrink

  Hier raak je een gevoelige snaar .. zelf was ik ook graag op mijn 28e moeder geworden. Helaas duurde het 11 jaar voor het zover mocht zijn. Nu wil ik graag een tweede kindje maar ben dus ook al 41 jaar. Eén van mijn twijfelpunten is inderdaad m’n leeftijd .. maar als vrouw en man er goed over nadenken en het samen eens zijn moet het kunnen, vind ik.

    /   Reply  / 
 4. Paul

  Ik denk dat het krijgen van een kind op latere leeftijd geen probleem moet zijn, er zijn tegenwoordig diverse controles om er voor te zorgen dat alles goed gaat.
  Zolang het lichaam niet aangeeft dat het niet meer kan het in mijn ogen nog gewoon.

    /   Reply  / 
 5. JinX

  Iedereen moet lekker zelf weten wat je doet ongeacht je leeftijd !
  Ik vind dat nergens een leeftijd voor staat , ook niet voor een kindje krijgen , zolang jij het maar goed vind , wat een ander vind moet je #$%^ aan hebben.

    /   Reply  / 
 6. Jeroen

  Ja er zijn testen. Maar als een kind niet gezond is, is het niet gezond. Kan je het testen wat je wilt. En als moeder zijnde kan je het dan weg laten halen? Is dat ethisch? Los van het trauma van de ouders.
  En inmiddels al het een en ander gelezen. Als ik vragen mag waarom zijn jullie op zo’n late leeftijd pas aan ivf begonnen. Dat kon toch ook toen jullie nog jong waren. Dan was een 2e nu ook makkelijker geworden. En waarschijnlijk makkelijkere zwangerschappen en minder risico’s.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>