Regering Singapore geeft les in baby’s maken

De regering van Singapore weet van gekkigheid niet meer hoe ze het geboortecijfer – één van de laagste ter wereld – moet opkrikken. Het land wil graag dat jonge, goed opgeleide burgers zich voortplanten. Volgens een artikel in de New York Times krijgen studenten daarom zogenaamde 'love relations classes'. (Foto: Charles Pertwee for The International Herald Tribune)

Het komt regelmatig voor dat de lessen moeten worden onderbroken omdat de studenten de slappe lach krijgen. Wat wil je ook .. als een docent je bloedserieus aan je verstand probeert te brengen hoe je een afspraakje moet maken en verliefd kunt worden. Of erger: hoe je een baby moet maken! 

Gemiddeld krijgen vrouwen in Singapore 1,24 kinderen. Om de bevolking in stand te houden moet dat cijfer minimaal opgekrikt worden naar 2,5. Alle moeite die de regering tot nu toe heeft gedaan om dat te bereiken, hebben weinig vruchten afgeworpen.

In Singapore worden de mensen gedreven door 'kiasu'. Een sterk verlangen om niks te willen missen, alles uit het leven te halen. Jonge mensen gaan plichtsgetrouw naar de universiteit, studeren hard en nemen na afloop alleen genoegen met de allerbeste banen. Een gezin past absoluut niet in dat perfecte plaatje. Ook al zou de regering dat heel graag anders zien …

Lees ook:Studenten doen aangifte van nepbaby
Lees ook:Netwerk bijna op tilt door babywedstrijd
Lees ook:Poolse tiener ‘zwanger’ na duik in zwembad
Lees ook:RIVM: ‘prikronde kinkhoest’
Lees ook:Luisteraars winnen ‘baby’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>