’6 van de 10 meisjes Amerikaanse sekte was zwanger’

De vermoedens van seksueel misbruik bestonden al. De Amerikaanse autoriteiten hebben vorige maand niet voor niks 463 kinderen en 200 vrouwen weggehaald bij een sekte van polygamisten in Eldorado. De werkelijkheid blijkt nog veel schokkender dan gedacht. Meer dan de helft van de tienermeisjes is zwanger of zwanger geweest.              (Foto: AP) 

Op het complex van de Fundamentalistische Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in Eldorado woonden 53 meisjes tussen de 14 en 17 jaar, schrijft De Pers dinsdag. Volgens de kinderbescherming zijn op dit moment 31 van hen zwanger of hebben een kind.

De minderjarige meisjes zouden gedwongen zijn tot het aangaan van 'spirituele huwelijken' met oudere mannen. De politie gaat DNA-tests uitvoeren om uit te zoeken welke kinderen bij welke ouders horen. Volgens uitgetreden leden van de sekte worden jonge kinderen op grote schaal seksueel misbruikt binnen de sekte. 

Lees ook:Babyfabriek opgerold in Nigeria
Lees ook:Groep tieners sloot pact om tegelijk zwanger te zijn ..
Lees ook:Hieperdepiep hoera .. het is alweer een baby!
Lees ook:Weinig hulp voor zwangere na verkrachting
Lees ook:Twee dochters voor Keith Bakker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>