‘Altijd inleiden na 42 weken zwangerschap’

Bij een zwangerschap die langer duurt dan 42 weken zou de geboorte moeten worden ingeleid, zegt klinisch verloskundige Corine Verhoeven in Editie NL. Volgens de onderzoekster kan een zwangerschap van 42 weken of meer gevolgen hebben voor moeder en kind.

Complicaties

Als er langer gewacht wordt kunnen complicaties optreden. Zo kan het kind onder meer een ontwikkelingsachterstand oplopen. Bovendien is het risico op een plotselinge sterfte bij zo’n lange zwangerschap veel groter. De placenta is verouderd en er kan een zuurstoftekort ontstaan.

Omslagpunt

Volgens verloskundige Ilona van der Vloed van het geboortecentrum in Amsterdam moet een zwangerschap ook niet eerder dan bij 42 weken worden ingeleid, omdat er ook risico’s zijn voor de baby:  ,,Bij 41 weken zijn de risico’s nog groter dan de voordelen. Het inleiden gebeurt met hormonen die via een infuus worden toegediend, je weet niet hoe het kind hier op reageert. Bovendien kan er zuurstoftekort ontstaan.”

Lees het hele artikel op de website van RTL.

Lees ook:Risico’s keizersnee onderschat
Lees ook:Vaccinatie Mexicaanse griep van start
Lees ook:Zwangerschapsvergiftiging: bevalling inleiden
Lees ook:Minder vrouwen sterven tijdens of na zwangerschap
Lees ook:‘Herfstbaby heeft minder vaak eetstoornis, lentekindjes hebben lager IQ’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>