Moeder vondeling opgespoord

De vrouw die zaterdagavond een baby te vondeling legde naast het politiebureau in Groningen is door de politie opgespoord. De 40-jarige vrouw verklaarde zelf de moeder van het kind te zijn. De politie kon de vrouw snel vinden door de vele tips die binnenkwamen.

(Foto: politie Groningen via RTV Noord)

Omstreeks 17:45 uur zag een getuige hoe een vrouw een kindje achterliet naast het politiebureau. Het kind was warm verpakt in een grote zwarte bontsjaal. De getuige alarmeerde direct politieagenten. Zij ontfermden zich over de baby.

Naar aanleiding van de media-aandacht kreeg de politie ruim 20 tips binnen. Getuigen verklaarden de vrouw zaterdagmiddag omstreeks 14:30 uur te hebben gezien in de omgeving van het UMCG aan het Hanzeplein in Groningen.

Anderen getuigen hebben de vrouw en het kindje omstreeks 16:30 uur zien lopen in de omgeving van het Centraal Station aan het Stationsplein in Groningen. Meerdere getuigen sloegen aan op de grote zwarte bontsjaal en het harde huilen van een baby.
De politie kreeg gedurende de dag een steeds duidelijker beeld van de vrouw. Na zorgvuldig rechercheonderzoek is de politie op zoek gegaan naar een 40-jarige vrouw uit de gemeente De Marne. Ze werd zondagavond rond 19:00 uur in haar woning aangetroffen. De vrouw verklaarde tegenover de recherche dat zij de moeder was van het vondelingetje.

De politie heeft de moeder opgevangen en haar overgedragen aan professionele hulpverlening. De vrouw wordt voor medisch onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. Daar zal ook moeten blijken of de vrouw de biologische moeder is van het kind. Later zal met de vrouw worden besproken wat voor haar de redenen zijn geweest om het kind te vondeling te leggen

Bron: 112Nederland

Lees ook:Baby te vondeling bij politie
Lees ook:Rotterdamse opgepakt met dode baby in tas
Lees ook:Moeder vondeling na 4 jaar opgespoord
Lees ook:Vrouw geeft borst achter stuur
Lees ook:Dode baby in glasbak Den Haag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>