Verlanglijstje Kim-Lian: een paar uurtjes slaap

Heel herkenbaar. Een artikeltje in de zaterdagse bijlage Vrouw van de Telegraaf. De redactie vroeg een aantal bekende Nederlanders naar hun verlanglijstje voor Sinterklaas. Jonge moeder Kim-Lian van der Meij zou een moord doen voor wat extra vakantiedagen of op z’n minst een paar uurtjes slaap. Troost je, Kim-Lian .. dat zouden alle mama’s van Nederland wel willen!

Kim-Lian beviel eind mei van een dochtertje. En zoals dat nou eenmaal gaat met baby’s .. die houden je constant uit je slaap. Omdat ze honger hebben, verschoond moeten worden of tandjes krijgen. En de eerste twee jaar verandert dat niet, geloof me. Soms gaat het een paar nachten goed. Maar er is altijd wel iets dat je kleine dreumes uit zijn of haar slaap houdt. Ziektes of enge dromen kunnen ook aanleiding geven tot slapeloze nachten. Voor je baby maar ook voor jou en je partner.

Kleine kinderen zijn ontzettend leuk. Maar de boel idealiseren tot een grote roze wolk, daar heeft niemand iets aan. Van tijd tot tijd worstelt iedere jonge moeder met een structureel slaaptekort. Het enige dat je kunt doen is het aanvaarden. En de humor ervan inzien.

Kim-Lian doet dat gelukkig. BN’er of niet. Als je gekscherend aan Sinterklaas om ‘een paar uurtjes slaap’ vraagt dan sta je volgens mij met beide benen op de grond.

Lees ook:Jonge ouders missen half jaar nachtrust
Lees ook:Slaaptekort door baby kan relatie nekken
Lees ook:Kim-Lian krijgt geen kraamzorg
Lees ook:Geen gebroken nachten dankzij de ‘night nanny’
Lees ook:Derde kindje op komst voor Kim-Lian van der Meij

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>