Steeds meer vaders 40-plus

Altijd interessant als er cijfertjes van het Centaal Bureau voor de Statistiek verschijnen. Niet dat je er iets mee opschiet, maar het zijn gewoon van die leuke feitjes. En tussen de regels door bespeur je soms ook trends. Zo meldde het CBS maandag dat steeds meer vaders de 40 zijn gepasseerd bij de geboorte van hun eerste kind.

Overigens waren mannen die in 2010 vader werden, gemiddeld 34 jaar oud. De moeder was 3 jaar jonger.

Eén op de zes vaders is boven de 40 als ze een kind krijgen. Bij de geboorte van het eerste kind is de moeder gemiddeld 29,4 jaar, de vader dus 3 jaar ouder.

Het aantal tieners dat in 2010 vader werd wordt geschat op 650. Het aantal tienermoeders is ongeveer vijf keer zo hoog.

In vergelijking met andere Europese landen zijn de ouders hier iets ouder. Maar het leeftijdsverschil tussen vader en moeder is ook in andere landen ongeveer 3 jaar.

Zo zijn Noorse vaders gemiddeld 33,4 jaar bij de geboorte van hun kind, Engelse vaders 32,5 jaar. Maar het leeftijdsverschil tussen vader en moeder is ook in andere landen ongeveer 3 jaar.

In 2010 waren ouders gemiddeld een jaar ouder dan in 1996. De laatste 7 jaar is de gemiddelde leeftijd van de ouders bij de geboorte van een kind nauwelijks meer gestegen.

Wat ik al schreef, gewoon leuk om te weten. Heel veel meer niet …

Bron: CBS

Lees ook:Man met kinderen leeft langer
Lees ook:Vaders besteden genoeg tijd aan kinderen
Lees ook:Kinderen van oudere vaders vaker depressief
Lees ook:Slaaptekort door baby kan relatie nekken
Lees ook:Herkenbaar: papa 1 minuut alleen met kind

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>