Megababy geboren in Texas

Mannen .. enig idee hoe het voelt om te bevallen? Stel je voor dat je een bowlingbal uit moet poepen! Een kind op de wereld zetten is normaal gesproken al best een dingetje. Maar als je moet bevallen van een 14-ponder dan ben je toch enorm opgelucht als de gynaecoloog zegt:  we doen een keizersnede. Janet Johnson uit Longview, Texas, maakte het aan den lijve mee. Ze beviel zaterdag van een zoon van 7,2 kilo! (Foto: AP)

Artsen hadden haar vooraf verteld dat ze rekening moest houden met een flinke baby. Tien pond, naar schatting. Haar zoon, JaMichael Brown, bleek nog een ietsiepietsie zwaarder te zijn: hij woog meer dan 14 pond. En kwam – godzijdank – ter wereld via een keizersnede.

De artsen laten uitzoeken of hij hoort bij de zwaarste baby’s die ooit in Texas zijn geboren.Volgens het Guinness Book of Records is JaMichael niet de zwaarste uit de wereldgeschiedenis: in de Amerikaanse staat Ohio werd in 1879 een baby geboren van 10,7 kg.

Moeder en kind maken het overigens prima! Jamichael is Janet Johnsons vierde kind.

Bron: VK.

Lees ook:Achtling geboren in Verenigde Staten
Lees ook:Dochter Ids en Anni geboren
Lees ook:Wereldprimeur: baby buiten baarmoeder voldragen
Lees ook:‘Carla Bruni bevallen van zoon’
Lees ook:Zesling geboren in Italië

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>