‘Geslacht kiezen kan in Belgie’

In Belgie is het mogelijk om vooraf het geslacht van je baby voor 80% te bepalen. Steeds meer Nederlandse stellen reizen af naar Antwerpen voor de speciale behandeling die door gynaecoloog Frank Sterckx wordt uitgevoerd. Hij selecteert zaadcellen en insemineert ze bij de vrouw. Hartstikke illegaal maar de man doet alsof zijn neus bloedt .. Schandalig!

Koppels kunnen zich aanmelden via de website van de Nederlandse zakenman Bert van Delen. Die stuurt hen door naar gynaecoloog Frank Sterckx in Borgerhout, die in zijn praktijk de vooraf geselecteerde zaadcellen insemineert.

Door het gewenste sperma in te brengen, zou het koppel80% kans maken op een baby met het gewenste geslacht. Elke inseminatie kost 1.200 euro, en gemiddeld zijn er drie nodig voor een eicel is bevrucht.

Johan Van Wiemeersch, voorzitter van de Belgische vereniging van gynaecologen, herinnert eraan dat geslachtskeuze sinds 2007 in België verboden is. De vereniging reageert verontwaardigd op de illegale praktijken. Hij ziet een constructie die “is opgezet om juridische problemen te voorkomen”.

Van Delen en Sterckx zijn zich van geen kwaad bewust. “Ik verwijs koppels alleen door en geef informatie”, zegt de Nederlander. “Ik insemineer alleen”, luidt het bij de gynaecoloog. De Belgische vereniging van gynaecologen bekijkt welke maatregelen ze kan nemen.

Bron: De Morgen

Lees ook:Babysterfte kan flink omlaag
Lees ook:Babysterfte kan omlaag door samenwerking
Lees ook:Nieuwe serie Baby te huur bij BNN
Lees ook:Verloskundige moet taxi kunnen pakken
Lees ook:Te snel keizersnee bij stuitligging

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>