Dode baby gevonden in Randwijk

He … getver. En weer is het raak! Een wandelaar heeft in de uiterwaarden bij het Gelderse Randwijk woensdag het lijkje gevonden van een bijna voldragen baby. De politie gaat uit van een misdrijf. Het gaat om een meisje dat na ongeveer acht maanden zwangerschap ter wereld is gekomen. (Foto: RTV Gelderland)

In de berichtgeving in onder meer de Telegraaf wordt gesproken over een foetus. Maar een kindje dat al bijna geboren had moeten worden, noem ik geen foetus meer. Dat is gewoon een baby!

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) heeft het meisje onderzocht. Volgens een politiewoordvoerder is het kindje doodgeboren of snel na de geboorte overleden.

De doodsoorzaak is volgens de politie waarschijnlijk niet meer te achterhalen, omdat het lichaampje in verregaande staat van ontbinding was, meldt RTV Gelderland.

De politie is op zoek naar de identiteit en herkomst van de baby. Het is onduidelijk hoe lang de vuilniszak in de uiterwaarden van de Rijn heeft gelegen. Het kan ook zijn dat de zak door het water van elders is meegevoerd.

Lees ook:Moeder verdacht van doden baby Enschede
Lees ook:Dode baby krijgt naam Elisabeth
Lees ook:Dode baby in Scherpenzeel
Lees ook:Moeder dode foetus vrijgelaten
Lees ook:Moeder gooide foetus zelf weg

1 Reacties // Reageer

One thought on “Dode baby gevonden in Randwijk

  1. Tamara

    En helaas alweer een babylijkje gevonden..in Zevenaar

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>