Vier babylijkjes op zolder in Nij Beets

Na het babydrama in Breda, waarbij een 19-jarig meisje bijna een jaar lang een babylijkje op zolder verstopte, is vrijdag een soortgelijk verhaal naar buiten gekomen. In een nog heftigere versie. In het Friese Nij Beets wordt de 25-jarige Sietske H. verdacht van moord op haar eigen baby’s. Op de zolder van haar huis zijn vier babylijkjes gevonden, verstopt in koffers. De baby’s zijn geboren tussen 2002 en 2010. Het is niet uitgesloten dat ze in die periode nog meer kinderen heeft gekregen. (Foto NOS)

De politie vond aanvankelijk drie babylijkjes op zolder. Een vierde koffer werd meegenomen voor onderzoek. Uit forensisch onderzoek is inmiddels gebleken dat zich ook in die vierde koffer een stoffelijk overschot van een baby bevindt, dat meldt Waldnet vrijdagavond.

Het Openbaar Ministerie in Friesland maakte de gruwelijke vondst vrijdagmiddag bekend op een persconferentie:

Het onderzoek naar tandartsassistente Sietske H. begon in maart. Haar werkgever, een tandarts in Beetsterzwaag, vond het verdacht dat de vrouw meerdere malen zwanger was geweest maar dat er nooit baby’s te zien waren. Tegen hem vertelde de vrouw dat ze als draagmoeder fungeerde en dat ze het kind na de geboorte zou afstaan.

De vrouw verklaarde tegenover de politie in eerste instantie ook dat ze de baby’s ter adoptie had aangeboden. Ze kon echter geen adoptiedocumentatie laten zien. Woensdag gaf de vrouw uiteindelijk toe dat er op de zolder van haar ouderlijk huis koffers lagen met daarin stoffelijke resten van haar kinderen.

De ouders – bij wie de 25-jarige vrouw nog woont – zeggen van niets te hebben geweten. Het is ook nog onduidelijk wie de vader is van de kinderen.

Nij Beets (1700 inwoners)  is geschokt door het babydrama. Zaterdagmiddag is er een besloten bijeenkomst in het gemeenschapshuis. Daar kunnen de dorpsbewoners meer informatie krijgen en in contact komen met Slachtofferhulp.

Bron: NOS.

Lees ook:Sietske H. zit voorlopig vast
Lees ook:Sietske H. gaf baby’s namen
Lees ook:Sietske H. bekent vier babymoorden
Lees ook:12 jaar cel voor Sietske H.
Lees ook:Rechercheur kan zaak Sietske H. niet aan

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Vier babylijkjes op zolder in Nij Beets

  1. Jules Vismale

    Je kunt het nog zo gek niet bedenken dat moeders in staat zijn om hun eigen kinderen te doden! Meestal zou je dit meer verwachten van boze stiefmoeders zoals in sprookjes! Ik weet wel dat sommige zoogdieren zoals leeuwen, nijlpaarden, dolfijnen en sommige apen ook tot kindermoord in staat zijn. Voornamelijk de mannetjes leiden aan het “boze-stiefvadersyndroom” wat inhoud dat (als ze willen paren met vrouwtjes van hun eigen soort maar deze kinderen van andere mannetjes hebben) de stiefvaders hun stiefkinderen doden opdat de vrouwtjes weer paringsbereid worden. Met haat of gestoordheid heeft dat niets te maken daar zelfs vrouwtjes van zoogdieren, als ze beginnen aan nieuwe jongen, ze het nest jongen van een jaar eerder moeten verstoten. Dit is echter een opdracht die de natuur hen oplegt en waar geen verzet tegen mogelijk is.

      /   Reply  / 
  2. Jan

    Ja leuk biologisch verhaal, maar wat heeft dat hiermee te maken? Naar mijn idee heeft deze vrouw gewoon geen geweten en had geen zin in kinderen (en het gebruiken van voorbehoedsmiddelen).

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>