Arrestatie ouders dode baby Haaksbergen

Het babyleed is nauwelijks te overzien vandaag. Vanochtend al wakker geworden met nieuws over een babylijkje dat op een paar honderd meter van mijn huis gevonden is in Breda. En zojuist lees ik op de website van RTV Oost dat de ouders van baby Jonathan uit Haaksbergen zijn opgepakt voor de dood van hun kind. De baby overleed twee dagen nadat hij met ademhalingsmoeilijkheden naar het ziekenhuis was gebracht.

De gearresteerde moeder van Jonathan is 20 jaar oud, zijn vader is 21 jaar. Niet veel ouder dus dan het meisje in Breda dat verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van haar baby. Zij is 19 jaar. Eigenlijk zijn het zelf nog kinderen ..

Daar komt nog bij dat de ouders van Jonathan een verstandelijke beperking hebben, zo schreven diverse kranten onlangs. Tijdens de zwangerschap kregen ze al begeleiding en op het eind woonden ze in een huis van Aveleijn, een woonvoorziening in Haaksbergen. Sinds de geboorte stond het kind onder toezicht. Als die feiten kloppen heeft het blijkbaar allemaal niet mogen helpen …

Jonathan werd op vrijdag 9 juli met letsel binnen gebracht in het ziekenhuis in Enschede. Twee dagen later overleed het jongetje. Het ziekenhuis schakelde de politie in nadat een niet-natuurlijke dood was geconstateerd.

De politie heeft de woning van de ouders doorzocht en onderzoekt wat hun rol precies is geweest, meldt RTV Oost.

Lees ook:Baby Jonathan doodgeschud
Lees ook:Dronken Polen gooien pasgeboren baby uit raam
Lees ook:Baby Breda was zeker 10 maanden dood
Lees ook:Bizar: foetus overleeft abortus
Lees ook:Baby met twee hoofden redt het niet

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Arrestatie ouders dode baby Haaksbergen

 1. ik

  gekken ze waren helemaal niet onder toezicht en ook helemaal niet beperkt de ouders wat een gelul ga eerst eens even de feiten uitzoeken en dan wat plaatsen en ja ik weet het want ik ben familie

    /   Reply  / 
 2. L.

  Ik ken deze mensen niet, maar jij gaat wel redelijk snel uit van de media. Sorry hoor maar ik zelf weet ook hoe het is om door de stront gehaald te worden door de media, en mensen zoals jij verzieken het alleen maar meer. Je kent de feiten niet, dus oordeel niet. Media is niet betrouwbaar, wat kan je hier nou voor feiten uit halen. Get real, echt waar. Ooit als jij in een situatie staat als je je kind verliest, praat je wel anders als je zoiets in de schoenen geschoven word. Bah.

  Alsnog zeg ik niet dat deze ouders schuldig of onschuldig zijn, alleen dat mensen te snel oordelen. En zich drukker moeten maken om zichzelf, dan om wat de media denkt. Fijn,dankjewel.

    /   Reply  / 
 3. L.

  En ik vind jou wel heel erg naief. Liever een jonge moeder met verstand dan een oudere moeder met teveel vooroordelen die zich niet kan verplaatsen in een ander.

  Want IK citeer jouw tekst: “De gearresteerde moeder van Jonathan is 20 jaar oud, zijn vader is 21 jaar. Niet veel ouder dus dan het meisje in Breda dat verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van haar baby. Zij is 19 jaar. Eigenlijk zijn het zelf nog kinderen ..”

  Jammer hoor, zulke ondoordachte meningen. Bekijk maar even hoeveel ouders er boven de 40 zijn, want die mensen zijn er meer dan een tienermoeder. Een kersverse moeder is niet anders op haar 19e dan op haar 26e. Beetje jammer.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>