Moeder vondeling na 4 jaar opgespoord

station essenJa, ik kan me dat nog wel herinneren. Misschien omdat ik op dat moment zelf hoogzwanger was van mijn zoontje. De hormonen gierden door m’n lijf en alles wat met baby’s te maken had zoog ik in me op als een spons. Dus ook dit nieuws over een vondeling op het station van het Belgische Essen. Het jongetje kreeg de naam Jasper van Essen. Na vier jaar is justitie in België erin geslaagd om de moeder op te sporen. Het gaat om een nu 33-jarige Nederlandse vrouw.

In november 2006 liet de moeder haar pasgeboren zoontje achter op het treinstation van Essen. In een kartonnen doos. Een medeweker van de Spoorwegen ontdekte het kind. Jasper is inmiddels toegewezen aan adoptie-ouders.

De politie kreeg onlangs hulp van een getuige die kort voor de vondst van het jongetje een auto met een Nederlands kenteken had gezien bij het station in Essen. Onderzoek naar de nummerplaat leidde naar de Nederlandse vrouw.

Tijdens het  politieverhoor vertelde de moeder deze week dat ze per ongeluk zwanger was geraakt. Ze had abortus willen plegen, maar wachtte daarmee te lang, waarna het kind toch werd geboren.

Het is nog onduidelijk of de vrouw strafrechtelijk zal worden vervolgd.

Bron: HLN

Lees ook:Vrijspraak voor te vondeling leggen
Lees ook:Moeder ‘Jasper van Essen’ vervolgd
Lees ook:Moeder vondeling opgespoord
Lees ook:Rotterdamse opgepakt met dode baby in tas
Lees ook:Baby te vondeling bij politie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>