Baby bij vuilnis gevonden in Rotterdam

Ik mocht het nog wel schrijven afgelopen vrijdag .. dat er gemiddeld minder dan een keer per jaar baby’s te vondeling worden gelegd in Nederland. Prompt gebeurt het een paar dagen later weer! In Rotterdam is maandag een pasgeboren meisje gevonden waar de navelstreng nog aan zat. De baby – met een getinte huidskleur – lag naast een vuilcontainer op de Waaldijk en was gewikkeld in een witgele handdoek.

(Foto RTV Rijnmond: de vuilcontainer aan de Waaldijk in Rotterdam waar de baby werd gevonden)

Een buurtbewoonster die afval weggooide, vond het meisje om kwart over een maandagmiddag, meldt RTV Rijnmond. Volgens de politie is het kind overgebracht naar het ziekenhuis. Of de baby in goede gezondheid verkeert kon een woordvoerster niet zeggen.

Donderdag werd in Hoorn ook al baby te vondeling gelegd. In dat geval ging het om een jongetje dat in een kartonnen doos bij een huisartsenpost werd achtergelaten. Burgemeester Onno van Veldhuizen heeft het kind maandag ingeschreven bij de burgerlijke stand in Hoorn. Het jongetje heeft de roepnaam Daniel gekregen.

Lees ook:Vondeling Rotterdam maakt het goed
Lees ook:Saffira krijgt kinderen nog niet terug
Lees ook:Vindster baby is zelf de moeder!
Lees ook:Moeder vondelinge Gent aangehouden
Lees ook:Baby te vondeling gelegd in Hoorn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>