Opsporingsonderzoek naar ouders vondeling

Niet alleen de Antwerpse OMCW (Openbare Centra voor Maatschappelijk Welzijn) zijn op zoek naar de ouders van de baby die zaterdag in de Antwerpse vondelingenschuif werd gelegd.  Ook het parket van Antwerpen voert een opsporingsonderzoek uit naar de ouders van Michaël De Kleine, zoals de vondeling is genoemd. Het parket wil de ouders opsporen in het belang van het kind, niet om ze te vervolgen voor het achterlaten van de baby. Het onderzoek moet meer informatie opleveren over de achtergrond van het kind en eventuele erfelijke ziekten. (foto: Het Laatste Nieuws)

De naam van de vondeling is bedacht door de organisatie die de vondelingenschuif beheert, Moeders voor Moeders. De Kleine is traditie voor kinderen die in Antwerpen te vondeling worden gelegd.

Het jongetje verblijft sinds maandagochtend in het centrum voor gezinsondersteuning Good Engels. Daar zal hij naar verwachting vier tot zes weken blijven tot er pleegouders zijn gevonden, die ook de latere adoptieouders zullen worden.

Het is de tweede keer in het negenjarig bestaan van de schuif dat er een kind werd achtergelaten. In 2007 werd al eens een jongetje in de schuif gevonden. Die baby kreeg de naam Thomas Nicolas. Toen werden de ouders niet gevonden.

Woensdag wordt de geboorte van Michaël aangegeven. De vinddatum wordt ook de geboortedatum, hoewel het kindje toen vermoedelijk al twee dagen oud was. Het gaat om een thuisgeboorte, schrijft Knack.be. De navelstreng werd met een grof touw afgebonden.

De naam Michaël, naar de aartsengel, verandert als de baby wordt geadopteerd of als de ouders zich melden. De persoon die het heeft achtergelaten, heeft alvast een enveloppe mee met daarin informatie over hoe hij of zij het kind kan terugkrijgen.

Bron: Knack.be

Lees ook:Wat een rotwoord .. vondelingenschuif
Lees ook:Baby te vondeling gelegd in Hoorn
Lees ook:Vrijspraak voor te vondeling leggen
Lees ook:Baby bij vuilnis gevonden in Rotterdam
Lees ook:Vondeling Rotterdam maakt het goed

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>