Moeder verdacht van doden baby Enschede

De politie heeft maandagavond een jonge vrouw uit Enschede aangehouden. Zij is vermoedelijk de biologische moeder van het jongetje dat op 1 december 2008 dood gevonden is bij een garagebox. De moeder wordt ervan verdacht de baby om het leven te hebben gebracht. De recherche onderzoekt welke rol de vrouw precies gespeeld heeft. Ze krijgt psychische en medische hulp aangeboden.

De politie gaat er vanuit dat het jongetje na de geboorte nog enige tijd heeft geleefd. Het lichaampje van de baby verkeerde bij de vondst in verregaande staat van ontbinding. Het lijkje werd gevonden door twee mensen bij een garagecomplex aan de Haaksbergerstraat.

Het lichaampje is naar het Nederlands Forensisch Instituut gestuurd voor sectie. Inmiddels is het instituut gevraagd meer onderzoek te doen, zegt de politiewoordvoerder. Zo moet onder meer duidelijk worden hoe lang geleden en waaraan de baby is overleden en hoe oud hij was.

Het lichaam moet voor de begrafenis eerst worden vrijgegeven door justitie. Dat gebeurt volgens de politiewoordvoerder als het NFI het onderzoek heeft afgerond. Wanneer dat gebeurt, is nog onduidelijk.

De gemeente Enschede gaat aangifte doen van de geboorte van het jongetje en geeft hem dan ook een naam. Dan dragen zij ook zorg voor de begrafenis.

Bron: De Pers.

Lees ook:Welke moeder dumpt twee baby’s?
Lees ook:Dode baby gevonden in Randwijk
Lees ook:Politie onderzoekt dood baby op creche
Lees ook:Arrestaties in zaak dode baby Willem
Lees ook:Justitie verdenkt ‘ouders’ baby Willem van moord

1 Reacties // Reageer

One thought on “Moeder verdacht van doden baby Enschede

 1. J.Aalders Kinderombudsman

  Babytjes worden als oud vuil gedumpt, nu weer in Enschede

  Vondelingenluik heeft zijn nut al vaak bewezen, waar blijft Nederland?

  In Nederland vond in 2003 een discussie plaats over het babyluik, op initiatief van het Bureau Jeugdzorg in Amsterdam dat te maken had met een vondelingengolf. Het luik kwam er uiteindelijk niet.

  In Duitsland is het babyluik een groot ‘succes’. Daar zijn de laatste jaren in tachtig schuiven meer dan 300 baby’s achtergelaten. In Nederland wordt gemiddeld twee keer per jaar een baby te vondeling gelegd.

  En ondanks mijn mails naar DenHaag word er nog steeds niets ondernomen door de Nederlandse Regering om dit onmenselijke kinderleed op een beetje kind/mens-waardige wijze te laten verlopen..

  En worden kinderen nog steeds bij vuilnisbakken /portieken etc gedumpt..

  En zolang de regering niets doet nam de kinderombudsman in 2004 het initiatief om er wel wat aan te doen!

  Lees hier de oproep:

  In Nederland worden tientallen kinderen per jaar zomaar ergens door hun ouders achtergelaten.

  Meestal gaat het om erg jonge kinderen die te vondeling worden gelegd omdat hun ouders geen andere uitweg meer zien.Welke hulpverlening krijgen deze kinderen vervolgens? En als de ouders bekend zijn: wat gebeurt er dan met ze?

  (Voor de leesbaarheid wordt het begrip ‘ouders’ ook gebruikt voor één ouder, bijvoorbeeld een -ongehuwde- moeder.)
  Een vondeling is een kind dat levend en hulpeloos door de ouders wordt achtergelaten, meestal door een alleenstaande moeder,al dan niet onder dwang?. Het kind kan daar schade door ondervinden of zelfs overlijden, voordat iemand het opmerkt. Ouders brengen het kind daarmee in levensgevaar, wat een strafbaar feit is. Politie en justitie starten daarom altijd direct een onderzoek om de identiteit van de ouders te achterhalen..het enigste geluk dat vondelingentje’s hebben is dat zij worden gevonden,maar weet u hoeveel er niet zijn gevonden,en in verkeerde handen zijn terecht gekomen met alle gevolgen van dien! hoeveel dat er zijn zal niemand ons kunnen vertellen,en dus alleen daarom al zouden er vondelingen-luikje’s moeten komen door het hele land!

  Maar tot die tijd wat doet men dan, daarom wil ik een oproep doen om babytjes niet als oud vuil langs de weg te zetten !

  ALSTUBLIEF LEG HET NIET OP DE STRAAT OF IN EEN PORTIEK.

  WANT WIE WEET VIND MEN HET NIET.

  EN VALT HET IN VERKEERDE HANDEN WAT DAN OOK NIEMAND ZIET .

  WANT HOEVEEL VOND MEN ER NIET?

  DAT WEET IK .

  DAT WEET U.

  DAT WEET NIEMAND NIET..
  Zou mooi zijn als er in iedere grote stad/provincie alvast een huis beschikbaar zou komen voor babytjes die men anders ergens wil dumpen!
  Vondelingenhuizen: Wil jij ook jou huis ter beschikking stellen,weet waar u aan begint svp :

  Beste Medelanders,ik krijg veel mail en telefoontjes binnen van mensen die graag ook hun huis open zouden willen stellen om Baby”s / kindertjes op te vangen ! En vragen hoe dat dan zou gaan,en wat de eisen zijn. Hieronder dus de eisen waar men zeker al moet voldoen voor u bezocht word door ons,om te kijken en een gesprek te hebben!

  Dus weet waar u aan begint svp en reageer dus niet impulsief, daar zijn wij en deze arme kinderen niet bij gebaat!

  1- Het zal gaan inhouden dat er baby’s bij u kunnen worden afgegeven waar men
  niet voor wil of kan zorgen.De (ouder(s) zijn niet verplicht gegevens over hun zelf achter te laten, evenwel zou het beter zijn als zij dat wel zouden doen invb- met ziekenhuis .Deze gegevens zullen door ons niet aan politie of andere instanties worden verstrekt,enkel bij bedreigende ziekte en opname.

  2- Bij afgifte: bel ons en jou huisarts onmiddellijk op,daarna moet onmiddellijk,Politie, Justitie en Raadkinderbescherming en worden ingelicht, dat zal u zelf kunnen gaan doen of via ons maar tot die tijd heeft u de verantwoording. Zolang er geen ander besluit word genomen door Politie, Justitie en Raadkinderbescherming over verblijf van het kindje, heeft u de verantwoording over het kindje.

  3- Wij eisen : Een (recent) bewijs van goed gedrag, die u kunt opvragen bij het
  Politiebureau bij u in de woonplaats, let wel wij zijn geen werkgevers maar vrijwilligers mocht men op het bureau vragen waarom u het bewijs van goed gedrag nodig heeft.
  Verder eisen wij kennis van zaken bv – (spw niet noodzakelijk) maar heeft wel voorkeur.

  4- Er moet een aparte veilige kamer zijn waar het kind zeker alle eerste vereiste heeft wat nodig is voor de opvang zoals een goed bedje, eten,verschoning, wat speelgoed, en vergeet niet om uw huisarts onmiddelijk in te schakelen om na te laten kijken of het kindje gezond is..Mocht u het niet helemaal vertrouwen ga dan onmiddelijk naar het ziekenhuis.

  5- Kunt u aan deze eisen voldoen, en wilt u dus ook het huis openstellen, dan komen wij eerst nog een gesprek voeren en kijken of alles aanwezig is.Word u huis goed gekeurd dan zullen wij dus ook het adres gaan publiceren inclusief uw naam,adres en telefoon .

  6- Waarom zijn wij hiermee begonnen: om te zorgen dat er geen kinderen/baby’s meer gedumpt worden bij vuilnisbakken,in sloten of in portieken etc. Wij vinden,dat als men er niet voor wil of kan zorgen,het beter is om bij een vondelingenhuis af te geven,zonder dat zij een risico lopen gearresteerd te worden. Want het is natuurlijk strafbaar om uw kind/baby achter te laten, zeker zonder verzorging /verpleging.Wij hopen hiermee zoveel mogelijk te voorkomen dat kinderen/baby’s zomaar ergens worden gedumpt met alle gevolgen van dien.Want wij horen wel altijd als er een kind/baby gevonden word maar hoeveel zijn er nooit gevonden.Wij hopen dus ook dat met dit begin de Regering de Nederlandse Staat ook in gaat zien dat hier meer en betere adequate hulp moet komen. Wij zijn in ieder geval al begonnen met een oplossing.

  Beschikbare Vondelingenhuizen zie http://www.kinderombudsman.nl

  PS : Wil jij ook jou huis ter beschikking stellen, laat het dan weten!

  Neem dan contact op via http://www.kinderombudsman.nl.

  Uw gegevens worden wel gecontroleerd !

  Zou mooi zijn als er in iedere grote stad/provincie alvast een huis beschikbaar zou komen voor babytjes die men anders ergens wil dumpen!

  Mvgr J.Aalders Kinderombudsman

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>