Weer massale babysterfte in Turks ziekenhuis

Eind juli moest ik al even diep fronsen toen ik las dat in een ziekenhuis in de Turkse hoofdstad Ankara binnen 15 dagen 27 baby's waren overleden door infecties. Notabene als gevolg van gebrekkige hygiëne. Dat dat nog kan anno 2008! In een land dat wil toetreden tot de Europese Unie! En vandaag lees ik weer zo'n bericht. Dat in een ziekenhuis in de West-Turkse stad Izmir binnen een dag dertien pasgeboren baby's zijn gestorven. De doodsoorzaak is nog niet bekend. Later vandaag volgt een verklaring over wat er mis is gegaan in het staatsziekenhuis Tepecik. Volgens Turkse media zijn ook deze baby's overleden aan infecties. De kindjes waren allemaal te vroeg geboren.

Lees ook:Politie onderzoekt dood baby op creche
Lees ook:Drie baby’s overleden na vaccinatie
Lees ook:Twee overleden baby’s uit Harderwijk
Lees ook:Tweede griepdode in Nederland
Lees ook:Wiegendood veroorzaakt door bacteriën?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>