Verloskundigen kunnen eindelijk ook taxi pakken

Deze kabinetsperiode hebben we op Volksgezondheid een minister die het principe 'belofte maakt schuld' huldigt. Een bijzonder fijne constatering. Ab Klink van Volksgezondheid beloofde in april werk te zullen maken van een hogere vergoeding voor verloskundigen in achterstandswijken. En deze week kwam de minister over de brug. Hij heeft een regeling getroffen met de zorgverzekeraars waardoor de vergoeding met 23 procent omhoog gaat. Kunnen de verloskundigen ook eens een taxi pakken!

Verloskundigen krijgen in achterstandswijken vaker te maken met agressie en met problemen rond de bevalling. Met het extra geld kunnen ze bijvoorbeeld een taxi betalen die voor de deur op hen blijft wachten terwijl ze aan het werk zijn. 

De maatregel kost 3,5 miljoen euro. Dat wordt betaald door de zorgverzekeraars. Ondanks het goede werk van de minister is het overigens belachelijk laat dat er nu pas een regeling getroffen wordt voor verloskundigen. Voor huisartsen bestaat al sinds 1996 zo’n regeling.

Zie ook: Verloskundige moet taxi kunnen pakken.

Lees ook:Verloskundige moet taxi kunnen pakken
Lees ook:Babysterfte hoogst in Rotterdam-Charlois
Lees ook:Vakantiehuisjes voor kraamhulpen
Lees ook:Aanpak babysterfte steeds concreter
Lees ook:Verloskundigen draaien op voor krapte kraamzorg

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Verloskundigen kunnen eindelijk ook taxi pakken

  1. F.M.Witte

    De kraamzusters worden ook meteen opgeroepen, bijvoorbeeld om bij de bevallingte assisteren. Mogen zij in diezelfde “probleemwijken” ook, net als de verloskundigen, met een taxi?

      /   Reply  / 
  2. A. T.

    Schandalig gewoon dat men nu in ‘probleemwijken’o.a.de artsen en verloskundigen meer gaan betalen vanwege de argressie bij die mensen thuis.Ik zou zeggen als jullie je niet kunnen gedragen zoeken jullie het fijn zelf uit ja.Maar dat mag hier in Nederland natuurlijk niet.Wel de ziektenkostenbijdrage omhoog volgend jaar.Ik bedoel maar…..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>