Zijn vrouwen ook soms een beetje krols?


Bij het woord ´krols´ denk ik vooral aan katten. Maar uit Duits onderzoek zou blijken dat ook vrouwen een beetje krols kunnen zijn.

Vrouwen hebben namelijk rondom hun eisprong onbewust meer zin in seks dan de rest van de maand. 

In het onderzoek hielden vrouwen een zogenaamd 'lustdagboek' bij en moesten naar foto's van naakte mannen kijken. Onze hersenen sturen ons dusdanig dat de kans op zwangerschap toeneemt.

Bijna alle diersoorten doen, op een paar na, aan seks rondom de eisprong. Vrouwen (de menselijke dan) 'verspillen' een hoop seks door juist te vrijen in een periode waarin ze niet vruchtbaar zijn.  

Toch zijn de Duitse onderzoekers niet bang dat de mens ooit zal uitsterven omdat zer gedurende de evolutie een mechanisme is ontstaan waardoor vrouwen rondom de eisprong meer zin in seks hebben, dus juist als de kans op zwangerschap het grootst is.  

In het onderzoek was geen verschil te zien tussen vrouwen met of zonder partner. De uitkomst bleef hetzelfde.

Overigens wees eerder onderzoek ook al uit dat vrouwen zich in tijdens de 'vruchtbare' dagen vaak mooier en sexier kleden dan de rest van de maand….

Lees ook:Helft zwangere vrouwen meer zin in seks
Lees ook:Supersperma door dagelijkse sex
Lees ook:Bij IVF meer kans op jongetje
Lees ook:Behandeling vruchtbaarheid ‘levert eigenlijk weinig op’
Lees ook:Minder seks aanstaande papa

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>