Kind moet weg bij oude ouders

In Turijn mag een meisje van 1,5 jaar geadopteerd worden door een ander stel omdat haar biologische ouders te oud zijn. Dat heeft de kinderrechter bepaald. De vader van 70 en de moeder van 57 hadden het kind verwekt door IVF in het buitenland. Het klinkt misschien keihard, maar ik kan die rechter niet helemaal ongelijk geven ..

Volgens de rechter is het niet in het belang van het kind om zulke ouders te hebben, meldt het Italiaanse persbureau ANSA vrijdag. De ouders zouden in strijd met de wetten van de natuur hun “narcistische behoefte” naar nageslacht hebben bevredigd.

De ouders zouden ‘onverschillig’ zijn ten opzichte van de toekomstperspectieven van het meisje, die jong wees zou worden en daarvoor zieke ouders moet gaan verzorgen op een moment dat zij juist de steun van haar ouders nodig zal hebben.

Volgens de ouders is het meisje uit liefde geboren. Hun advocaten gaan in hoger beroep. Het kind is ondertussen uit huis geplaatst bij pleegouders.

Het trieste aan deze zaak is natuurlijk dat het kind na 1,5 jaar inmiddels zo gehecht is aan haar (te oude) ouders, dat zij de grote verliezer is in dit verhaal. Eigenlijk had er veel eerder ingegrepen moeten worden. Nog voordat het kind verwekt was. Het is ongelofelijk dat er artsen zijn die eraan meewerken dat zulke oude mensen nog kinderen kunnen krijgen. Deze zwangerschap is namelijk niet vanzelf ontstaan. En het is al helemaal geen ongelukje .. Hier had een IVF-dokter zijn ethisch besef zwaarder moeten laten wegen dan de zak met geld die hij er ongetwijfeld voor heeft gekregen.

Bron: Bndestem

Lees ook:Dure creche nekt ouders
Lees ook:Levenslang voor bezwangeren 9-jarige
Lees ook:En weer laten mensen hun baby achter in de auto …!!
Lees ook:Elk babylijkje verhult tragedie
Lees ook:Ouders zorgenkindjes hebben minder weerstand

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Kind moet weg bij oude ouders

 1. K

  Sorry hoor, maar daar kun JIJ toch niet zo over oordelen? En dan een kind weghalen bij de ouders omdat ze te oud zouden zijn???? Echt belachelijk!!

    /   Reply  / 
  1. Ilse

   Waarom is dat belachelijk K?

     /   Reply  / 
 2. tamara

  Een meisje wat opgroeit bij een man van 70! Bizar
  Een vrouw van 57 en een man van 70 horen geen ouders te zijn van een kindje van 1 jaar. Op deze leeftijd ben je opa en oma.
  Dan mag iedereen een andere mening hebben maar ik vind het geen gezonde situatie. En de keus van de “ouders”" zeer ondoordacht en egoistisch!

    /   Reply  / 
 3. tamara

  Er gaat weer een babytje een vader van 70 krijgen!!! ROB DE NIJS wordt weer vader. Zn vrouw is 42 lijkt in deze situatie ineens heel jong maar vind persoonlijk 42 jaar al te oud voor een babytje!

    /   Reply  / 
  1. Kombrink Kommunicatie Auteur

   Niet helemaal met je eens, Tamara .. Ik vind een moeder van 42 nog wel kunnen. Zeker omdat ze al veel langer geprobeerd hebben om een kind te krijgen en het helaas twee keer is geeindigd met een miskraam. Ik vind 69 om vader te worden wel rijkelijk laat .. Rob kan, hoe fit hij ook oogt, zijn zoon of dochter toch niet geven wat een vader van 30 of 40 kan geven. De moeder kan in dit geval natuurlijk veel compenseren en zij heeft statistisch gezien in ieder geval nog wel de kans om haar kind groot te brengen.

     /   Reply  / 
   1. tamara

    Ja zit wat in…De tijden zijn idd veranderd. Maar ga altijd uit van een voorbeeld uit mijn schooltijd…meisje uit de klas had een oude moeder(was 38 toen ze haar kreeg) toen was dat oud! Vond dat altijd sneu voor haar want ze vond dat niet leuk! Ik moet maar eens mee met de moderne tijd..haha

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>