Winnen: nieuw boek ‘Borstvoeding’

Vorige week schreef ik al over het nieuwe boek 'Borstvoeding' dat over enkele dagen in de winkels ligt. Het is geschreven door Mary Broekhuijsen en Stefan Kleintjes, kinderdiëtist en winnaar van de Borstvoedingsprijs 2006. Wij mogen één exemplaar weggeven van dit boek vol tips en adviezen om van borstvoeding een succes te maken. Het enige dat je hoeft te doen is een reactie achterlaten. Overtuig ons waarom jij dit boek graag wilt winnen. Vergeet niet je e-mail adres in te vullen zodat we persoonlijk contact met je kunnen opnemen. (Dit adres is niet zichtbaar voor anderen). Als je het boek zèlf wilt bestellen, klik dan hier. Borstvoeding, je baby verdient het!

Lees ook:Nog een week: win het boek ‘Borstvoeding’
Lees ook:Winnen: hip handig hulpje om je baby te voeden
Lees ook:Laatste kans: gratis geboortekaartjes
Lees ook:Winnen: tè leuk EK-shirtje voor je baby
Lees ook:Anonieme aanstaande papa wint boek ‘Borstvoeding’

25 Reacties // Reageer

25 thoughts on “Winnen: nieuw boek ‘Borstvoeding’

 1. Ria van Oosten

  het leukste kraamkadootje

    /   Reply  / 
 2. Ilse brinkhuis

  Mijn zus is nu zwanger van de eerste, dus die zou het heel goed kunnen gebruiken, dus doe ik voor haar mee.

    /   Reply  / 
 3. Rian Rabeling

  Als verpleegkundige in een Baby friendly hospital, (WHO/UNICEF gecertificeerd)is het erg belangrijk goede informatie te verstrekken aan onze patienten.

    /   Reply  / 
 4. karinkammen

  k v kammen
  de buorren 7
  9132lw
  engwierum

  ik ben zwanger en ik denk enorm veel te hebben aan dit boek

    /   Reply  / 
 5. Anita te Gussinklo

  Een boek vol tips en adviezen om van borstvoeding een succes te maken!
  wie wil dat nou niet?

    /   Reply  / 
 6. Nathasja Jelsma

  Mijn nicht is na een hoop operaties aan haar baarmoeder, op haar 38e eindelijk in verwachting. Van een tweeling nog wel. Daarom hoop ik haar het boek te kunnen geven, want zij zal het zeker kunnen gebruiken.

    /   Reply  / 
 7. Tjitske

  Borstvoeding… het is zoiets moois, als je het geluk hebt dat je het op een goede manier kunt doen en je er ook 100 % voor gaat. Ik vind het de meest vertederende momentjes die je kunt beleven met je kindje.
  Mijn oudste heeft 15 maanden bij mij mogen drinken en mijn jongste van 2 jaar en 3 maanden komt de meeste ochtenden nog steeds voor een “Slokkie Mama”. Zij wil het nog graag en ik kan het niet loslaten… Ja, mijn kinderen zijn van de Melkboer en daar ben ik trots op, want dat ben ik !!!

    /   Reply  / 
 8. Jessica

  Ik zou dit boek graag aan de zwangere vriendin van mijn broertje willen geven.
  Ze is 17 jaar, dus wordt een jonge moeder.
  Ik denk dat zij heel veel aan de informatie zal hebben en dat het haar ervan kan overtuigen dat borstvoeding de beste voeding voor haar kleintje is.

    /   Reply  / 
 9. wil vdbeek

  ik zou heel graag mijn dochter dit boek willen laten winnen na 2 miskramen en nu 40jaar oud wil zij dolgraag bortvoeding geven ik hoop dat zij het mag winnen het lijkt mij een geweldig boek.

    /   Reply  / 
 10. Gerrie

  Al veel over gehoord, zou het boek graag hebben, maar als ik zo aan het lezen ben denk ik ach, er zijn er die hem beter kunnen gebruiken.

    /   Reply  / 
 11. petra

  Zou het boek voor mijn zwangere zusje willen winnen!!! Zij is zwanger van haar 1e kindje.Heb zelf mijn 2 kids ruim 9 maanden borstvoeding gegeven. Ben zelfs doorgegaan na operatie van een borstontsteking, was niet makkelijk maar wel de moeite waard!!! Het is zo heerlijk om je kindje dichtbij je te mogen hebben en zelf te voeden. Heb 2 super makkelijke kids die weinig ziek zijn!!!! veel succes met jullie site!!!.

    /   Reply  / 
 12. M. Postma

  In mijn werk als verloskundige probeer ik mensen zoveel als mogelijk te begeleiden tijdens het geven van borstvoeding. Het is zo belangrijk voor baby’s om het (zeker) het eertse half jaar van hun leven borstvoenig te krijgen.
  Waarschijnlijk staan er ook voor mij heel bruikbare tips, adviezen, nieuwe inzichten en wetenswaardigheden in, die ik tijdens mijn werk aan anderen kan doorgeven.
  Om andere moeders nog beter te kunnen bij staan, zou ik dit boek wel willen winnen!

    /   Reply  / 
 13. M.

  Ik ben een doktersassistente in een huisartsenpraktijk en ik krijg dagelijks veel vragen over zwanger zijn/worden en moeder en kind, borstvoeding wel of niet enz. Ik heb zelf nog geen kinderen (wel in de maak!), maar wil de informatie van het boek graag uitdragen aan alle moeders die hierover vragen hebben!
  Groetjes M.

    /   Reply  / 
 14. joyce

  Na mijn vorige zwangerschap is de borstvoeding helemaal mis gegaan. Mijn kindje wilde maar niet aanleggen. Vond het toch belangrijk dat hij mijn melk kreeg en heb toen vier maanden lang gekolft…
  Ben nu weer zwanger en kan wel wat tips gebruiken, zodat de borstvoeding dit keer wel goed gaat!!!

    /   Reply  / 
 15. J Slagter

  Ik zou het boek graag willen winnen omdat ik nu zwanger ben van ons 3e kindje en dolgraag borstvoeding wil geven maar omdat ik medicijnen gebruik mag ik maar 2 voedingen per dag geven en de rest moet de fles zijn.
  Dus omdat er weinig info te vinden is over het combineren van borst en fles voeding heb ik eigenlijk wel de hoop dat dit boek mij gaat helpen omdit te laten slagen!

    /   Reply  / 
 16. annemarie

  ik zou het boek graag willen winnen,
  ik ben nu 20 weken zwanger van de eerste en hoop heel graag borstvoeding te kunnen geven!!!
  groetjes

    /   Reply  / 
 17. Viola Wiersma-Freke

  Bij mijn eerste kindje kon ik geen borstvoeding geven omdat het nietw wilde lukken. Zo’n boek is een goede steun in de rug om het toch weer te proberen.

  Dus laat mij ok eens wat winnen zodat ik toch kan proberen om dit keer wel borstvoeding te kunn egeven. Er heerst in onze familie veel allergieën dus dan is het des te beter. We hebben met onze zoon 2,5 jaar bij de kinderarts gelopen ivm de allergieën.

    /   Reply  / 
 18. Masja

  Ik zou het boek graag willen winnen, bij mijn 1e kindje is kon ik pas na 6 dagen beginnen met borstvoeding ivm de narcose die ik gehad had. Daarna is er tekort uitleg gegeven waardoor mijn stuwing niet op gang kwam.

  Bij de 2e wil ik het graag nog eens proberen vandaar dat ik mee doe met de prijsvraag

    /   Reply  / 
 19. Jolanda

  Het lijkt me echt vreselijk om borstvoeding te geven. Wellicht omdat ik nu overgevoelige tepels heb. Ik moet er niet aan denken dat m’n kleine hummel er straks aan ligt te lurpen. Ik vraag me ook altijd af waarom men nog steeds roept dat je borstvoedng “moet” geven. De flessenvoeding is naar mijn inzien beter, handiger en veel voedzamer voor een kleine hummel. Kortom: ik wil dit boek wel eens lezen. Wellicht ga ik dan straks nog twijfelen en het alsnog proberen.

    /   Reply  / 
 20. Tjitske

  Sorry hoor, Jolanda, maar als je al met zo’n insteek je kraamtijd in wil gaan, geloof ik nooit dat jij bereid bent om te proberen borstvoeding te geven.
  Voor borstvoeding moet je GAAN ! Er kan altijd iets tegenzitten met de borstvoeding, waardoor het niet slaagt, maar als je je best ervoor hebt gedaan, het goed geprobeerd hebt, mag je jezelf toch een schouderklopje geven.
  Ik denk dat de meeste vrouwen het niet prettig vinden als hun tepels worden aangeraakt, maar met je kind is dat heel anders. Heus ! Ik wist voor mijn eerste bevalling ook niet wat ik kon verwachten, heb tijdens mijn zwangerschap wel twee avonden van Vereniging Borstvoeding Natuurlijk bijgewoond (aanrader), maar ik ben er voor gegaan. Mijn eerste kindje (nu 4 jaar) is met een keizersnee geboren. Ik had de PECH in eerste instantie een verpleegkundige naast mijn bed te hebben, die, ondanks dat ik er naar vroeg, mij niet met de borstvoeding wilde helpen. Maar na twee dagen had ik het GELUK een verpleegkundige te treffen die mij aan het kolven zette. Wat ben ik haar dankbaar ! Ik voelde me even net een “melkkoe”. Maar ik kijk nu met een voldane trotse glimlach terug naar die tijd, want dankzij haar heb ik mijn oudste 15 maanden kunnen voeden en mijn jongste nu al veel langer.
  Ik ben heel benieuwd hoe jij er naar kijkt als een kindje een paar weken oud is.
  Ik zou zeggen: GA ERVOOR of helemaal niet! (Ik hoop het eerste natuurlijk) Als je het niet probeert, kun je er niet over oordelen. Ik hoop dat je straks ook zegt: Goh, wat is het heerlijk. Het voelt fijn; mijn kindje zo dicht bij me, het groeit het eerste half jaar wonderlijk genoeg enkel van de melk die mijn kleintje rechtstreeks van mij krijgt en ik heb het altijd op de juiste temperatuur bij me. Geen gedoe met flessen (met stinkende flesvoeding), als alles meezit !
  Heel veel suc6 !!! Groetjes, Tjitske

    /   Reply  / 
 21. Liesbeth Kombrink

  Oef Tjitske .. jouw verhaal is heel herkenbaar! Helaas kreeg ik ook een keizersnede en werd ik net als jij pas op dag 2 aan het kolven gezet. Ik voelde me heel rot, had veel pijn en wilde eigenlijk helemaal nix. Mijn kindje lag ook nog eens letterlijk een kilometer bij me vandaan in een couveuse. Het laatste waar ik aan dacht was borstvoeding geven, terwijl ik me vooraf heilig had voorgenomen om het te gaan doen. Ik wist er gewoon veel te weinig van. Gelukkig trof ik ook nog op tijd een verpleegkundige die me bijna dwong om te kolven. In het begin kwam er nix uit, dus ik dacht: zie je wel, het lukt toch niet! Maar na een paar dagen trok ik er al volle flesjes uit voor mijn baby. Hij was te vroeg geboren en was te zwak om zelf te drinken. Gelukkig werd hij na een kleine week wat krachtiger en kon hij ook bij mij gaan drinken. Jouw verhaal vind ik een hele mooie stimulans. Dankjewel voor je reactie hier!

    /   Reply  / 
 22. Tjitske

  Wat leuk dat je op mijn mail reageert, Liesbeth. Dat was niet de insteek, maar deze reactie moest ik even kwijt. Ik vind het zooo jammer als mensen al met zo’n negatief gevoel er tegenaan kijken. Ik vind het zoiets prachtigs. Zoals al omschreven staat: Borstvoeding, je baby verdient het ! Maar ook als mama mag je je er gelukkig mee prijzen, vind ik. Ieder voor zich of je voor de fles of de borst kiest, en soms heb je geen keus helaas, maar ik voel me wel heel trots dat ik het heb kunnen en willen doen !
  We hebben nu twee fantastische meiden (heel verschillend: de oudste met donkere krullen en de jongste met geweldig steil blond haar, wat ik zelf altijd had willen hebben…).
  Ik weet niet of er ooit nog een derde komt, zucht…, en daarom koester ik deze heerlijke momentjes nog even, zolang als mijn kleine meid nog effies en maar een enkele keer ‘s morgens komt voor een klein “Slokkie Mama”!
  Ik stop mijn (oeps) derde reactie, want we dwalen een beetje af van het originele onderwerp ! :0)
  Geniet van je mooie zoon, Liesbeth, en bedankt voor alle info via de site !

    /   Reply  / 
 23. anonieme aanstaande papa

  als aanstaande vader (nog niet bekend bij familie en vrienden ;-) zou ik het graag cadeau willen geven aan m’n vriendin, als aanmoediging om veel en lang borstvoeding te geven!

  Verder ook om uit te lenen aan m’n zus, die zoals het er naar uit ziet net iest korter zwanger is dan wij!

    /   Reply  / 
 24. Liesbeth Kombrink

  De winnaar van de wedstrijd is inmiddels bekend. Zie het bericht hierover op 26 juli 2008.

    /   Reply  / 
 25. Tjitske

  Felicitaties voor de aanstaande papa !
  Maak er iets moois van samen met je vriendin!
  Het leek mij ook best leuk, hoor, het boek, maar jullie zullen er ongetwijfeld veel meer aan hebben !
  Ik hoop dat jullie die kleine straks kunnen trakteren op een lange en goede periode van borstvoeding.
  Geniet ervan !

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>