Zwanger? Dan loont het misschien wel om van zorgverzekering over te stappen!

zwanger.blog.nlProbeert u zwanger te worden of bent u al zwanger? Dan loont het misschien wel om van zorgverzekering over te stappen!

Een zwangerschap brengt extra zorgkosten met zich mee. In het basispakket van de zorgverzekering wordt veel zwangerschap gerelateerde zorg vergoed, namelijk de echo bij 12 en 20 weken, ziekenvervoer, geneeskundige zorg, bevallingskraamzorg, tot drie ivf behandelingen en ziekenverblijf. Als u kiest voor een aanvullende verzekering, wordt er echter nog veel meer vergoed. Babymassage, hulp van een lactatiedeskundige, een zwangerschapscursus zoals zwangerschapsgymnastiek, een kraampakket, een extra prenatale screening, de combinatietest, een ziekenhuisbevalling als daar geen medische noodzaak voor is of fysiotherapie behandelingen voor bekkeninstabiliteit. U kunt u bovendien verzekeren voor de eigen bijdrage die u bij sommige behandelingen moet betalen. Overigens is er geen eigen risico voor behandelingen die draaien om de zwangerschap.

Elk jaar vanaf midden november tot en met eind december kunt u uw huidige zorgverzekering opzeggen en overstappen naar een andere zorgverzekering of zorgverzekeraar. Van de meeste zorgverzekeraars mag u ook nog overstappen als u al weet dat u zwanger bent. Sommige zorgverzekeraars bieden zelfs een zorgverzekering aan die volledig gericht is op de zwangerschap en de bevalling.

Per zorgverzekeraar kan het verschillen wat u zelf moet bijbetalen en hoeveel behandelingen vergoed worden. Het is daarom verstandig om zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken. Vergelijk dan niet alleen de prijs, maar ook de dekking en bekijk of u zelf uw zorgverleners mag kiezen of niet. Op topzorgverzekeringenvergelijken.nl kunt u zorgverzekeringen vergelijken en de zorgverzekering kiezen die het beste bij u past.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>