Er goed uitzien tijdens je zwangerschap? 5 dingen die je niet moet doen

zwanger.blog

Foto: photl.com

Ook als je zwanger bent wil je er natuurlijk op je best uitzien. Maar aan een aantal van je gebruikelijke schoonheidsrituelen zijn risico’s verbonden. Sommige kunnen namelijk gevaarlijk zijn voor je nog ongeboren baby. Wij hebben vijf verboden schoonheidsrituelen voor je op een rij gezet!

De sauna bezoeken

Heerlijk naar de sauna? Niet slim! In de sauna loopt je lichaamstemperatuur hoog op, met een hogere kans op een aangeboren afwijking bij je baby als gevolg.

Antirimpel crèmes

Op latere leeftijd zwanger? Dan kan het best zijn dat je gebruik maakt van een antirimpel crème. Dit product kan Retinol bevatten, wat met name in de eerste weken van de zwangerschap voor aangeboren afwijkingen kan zorgen bij je baby.

Aromatherapie

Aromatherapie kun je beter vermijden tijdens de zwangerschap. Etherische oliën kunnen zwangerschapsvergiftiging veroorzaken of zelfs de vrucht afstoten.

Lekker heet bad

Een ontspannend heet bad is lekker voor jou, maar niet voor je baby. Net als in de sauna verhoogt je temperatuur en dat is slecht voor de baby. Water heter dan dan 37 graden is sterk af te raden.

Afvallen
Je buik wordt dikker en je lichaam houdt meer vocht vast. Sommige moeders proberen dan om minder aan te komen, door te lijnen. Ook dit is sterk af te raden, omdat het kind en jij hierdoor een tekort krijgen aan belangrijke voedingsstoffen. Het is belangrijk om gezond en gevarieerd te eten.

Mocht je twijfelen over een product, informeer dan even bij je huisarts. Wel kan je natuurlijk make-up dragen en leuke kleding aan doen. Op internet zijn een hoop kortingscodes en aanbiedingen te vinden, waarmee je extra korting krijgt op schoonheidsproducten en kunt besparen op leuke zwangerschapskleding. Kijk bijvoorbeeld eens op solden.be. De baby gaat straks al genoeg kosten…

Foto: photl.com

1 Reacties // Reageer

One thought on “Er goed uitzien tijdens je zwangerschap? 5 dingen die je niet moet doen

  1. Mariette

    Handige website met veel goede info!

    Wij hebben onlangs ook een artikel geplaatsd over tips om zwanger te worden, misschien is dit handig voor lezers!

    Groetjes!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>